De termijnrekening is aan een spectaculaire comeback bezig.
Volledig scherm
PREMIUM
De termijnrekening is aan een spectaculaire comeback bezig. © Shutterstock

Dé spaarformule van het moment is er een die banken verzwijgen

Belgische spaarders hebben het afgelopen jaar massaal geld op termijnrekeningen geplaatst, ook al maken de grootbanken er niet ‘actief’ reclame voor. Op een jaar tijd zetten de Belgen maar liefst 20 miljard euro vast in die spaarformule. Reden? Termijnrekeningen leveren een stuk meer op dan de klassieke spaarboekjes, met een netto rente die kan oplopen tot 2,55 procent. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Kan iedereen dat zomaar doen? En hoeveel rendement is er écht?

20 reacties

  • An Vanden Bossche

    9 maanden geleden
    Obligaties brengen een pak meer op. Je moet ze wel op de secundaire markt kopen. Bij nieuwe uitgaven stelen de banken 1.75% + 30% roerende voorheffing daarop.
  • Fanny Konings

    9 maanden geleden
    Er is misschien een waardeverlies van 5% per jaar maar werk dan ook slechts met geld dat je over laat voor noodgevallen en even kan missen, brengt ondertussen toch iets meer op, rest best in vastgoed, renovatie ea.
  • bob jansens

    9 maanden geleden
    BeoBank 3% op 6 maanden
  • Christiaan Vernist

    9 maanden geleden
    Wat is het probleem? Banken zijn bedrijven die winst moeten maken en dan liefst zoveel mogelijk net als andere bedrijven. Net als beleggingsfondsen bij banken wie trapt daar in godsnaam nog in. Enkel de banken verdienen daar geld aan. Het zijn de klanten zelf die zich in het zak laten zetten. Informeer u en lees de details en kleine letters.
  • Jan Binnemans

    9 maanden geleden
    @Gaston Batsleer: uw bank weet perfect welke kaart(en) u in bezit hebt. Lijkt me idd dat ze een gesprek met u wilden inplannen.