© ATV

Ruim twee ton cocaïne bestemd voor België onderschept in lading Boliviaans hout

Op de grens van Bolivia en Chili is deze week een grote lading cocaïne bestemd voor België onderschept. Het ging om ruim twee ton coke, verborgen in containers met hout. “We wisselen informatie uit met de Belgische politie om de organisatie achter het transport op te rollen”, zeggen de Boliviaanse autoriteiten.

De Boliviaanse en Chileense politiediensten controleerden deze week vier containers met hout uit Bolivia die via de haven van Arica in Chili naar ons land gestuurd zouden worden. “De controle kwam er op basis van politionele informatie”, legt de Boliviaanse viceminister Jaime Mamani, verantwoordelijk voor de strijd tegen drugssmokkel, uit in een mededeling die via het overheidspersbureau ABI verspreid werd. “In twee van de vier containers bleek cocaïne te zitten. In totaal werd daarbij 2.157 kilogram coke aangetroffen.”

De drugs werden in beslag genomen voor vernietiging en de Boliviaanse politie viel de afgelopen dagen binnen op de adressen van de firma die het hout wilde exporteren en bij medewerkers van dat bedrijf. “Het bedrijf maakte gebruik van verschillende namen en vertegenwoordigers om zo controles te ontlopen”, zegt Mamani. Bij de invallen werden mensen gearresteerd en werden voertuigen in beslag genomen. “We hebben nog verdachten en voertuigen geïdentificeerd, de komende dagen volgen nog invallen”, zegt de viceminister. “We wisselen ook informatie uit met de Belgische autoriteiten om de criminele organisatie achter het transport te ontmantelen.”

Jaime Mamani tijdens een persconferentie over de drugsvangst.© rr

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen