Dossier aangeboden door Cristal Alken.

De twee meter hoge muur van bierbakken moest eerst gesloopt worden, dan pas kon de huwelijksnacht van Margrit en Dave beginnen.© rdr

Korte huwelijksnacht voor koppel in Meeuwen: 280 bierbakken barricaderen woning

Oudsbergen -

Na hun trouwfeest meteen in bed ploffen, dat zat er voor Margrit Jacobs en Dave Swinnen niet in. Het pas getrouwde koppel moest zich zaterdagochtend eerst een weg banen door een 2 meter hoge muur van bierbakken. “Gevuld met lege flesjes van ons favoriete bier: Cristal”, lachen hun vrienden.

Een opvallend tafereel in de Rondestraat in Meeuwen zaterdagochtend: de woning van Magrit en Dave was verborgen achter een 2 meter hoge muur van… bierbakken. Het is een traditie dat de vrienden van een pasgetrouwd koppel na het huwelijksfeest nog voor een verrassing zorgen. En dat deed ook de vriendenkring van Margit en Dave. Zij verzamelden 280 bakken leeggoed en gingen daarmee aan de slag om de toegang naar het huis van Margit en Dave te barricaderen.

De vriendengroep van het koppel nam hun taak om voor een ‘verrassing’ te zorgen wel heel serieus.© rdr

Het koppel mocht na hun feest dus meteen ‘aan de bak’. Met een job als sportfunctionaris zijn zowel Margrit als Dave gelukkig wel sportief. “Het ging om 280 bakken van het heerlijke Cristalbier”, verduidelijken de vrienden. “Daarmee hebben we een hoge wand geplaatst. Die moesten Dave en Margrit dus eerst slopen voor ze binnen konden en aan hun korte huwelijksnacht konden beginnen. In de bakken zaten wel alleen lege bierflesjes.”

Of er met de opbrengst van het leeggoed nog een afterparty vanaf kan, is niet geweten. (rdr)

© rdr

© rdr