Politie hervat met speurhond zoekactie naar vermiste Belgische toeriste in Tasmanië 

Op basis van nieuwe informatie heeft de Australische politie op het eiland Tasmanië een nieuwe zoekactie opgestart naar de vermiste Belgische toeriste Céline Cremer. Er wordt met een speurhond gezocht aan Philosopher Falls, in de buurt van de plaats Waratah. Dat laat de politie van Tasmanië weten in een mededeling. 

De 31-jarige Cremer werd voor het laatst gezien op 17 juni in het plaatsje Waratah, op een tiental kilometer van de wandeling naar de Philosopher Falls. Haar auto werd teruggevonden op een parking aan de start van de wandeling. Er werden al verschillende pogingen ondernomen om haar terug te vinden, maar op 10 juli besliste de politie om de zoekacties op te schorten.

"Afgelopen week heeft de politie bijkomende informatie ontvangen over de telefoonactiviteiten van Céline", zegt politie-inspecteur Anthea Maingay. Een analyse van die gegevens leverde een nieuw zoekgebied in de omgeving van Philosopher Falls op.

Er hebben deze week al zoekacties in dat gebied plaatsgevonden, maar die hebben geen spoor van Céline Cremer opgeleverd. Er wordt nu een nieuwe zoekactie opgezet, waarbij ook een speurhond van de politie van de deelstaat New South Wales wordt ingezet om eventueel het lichaam van de toeriste op te sporen. "De hond wordt gebruikt om het gebied vandaag verder af te speuren. Dit zal morgen worden voortgezet", zegt Maingay nog.

Meest gelezen