Buschauffeur (43) overlijdt bij zwaar ongeval in Heers: verdriet om goedlachse Jimmy

Heers/Gingelom -

Montenaken rouwt om Jimmy Decat (43). De geliefde buschauffeur kwam zaterdag kort na het middaguur om bij een ongeval op de Nieuwe Steenweg in Heers. Er zaten geen passagiers in de bus. Collega-chauffeurs van De Lijn reageerden erg aangedaan. Zij legden zaterdagmiddag het werk neer.

Jozef Croughs en Marij Wyers

© 112 Meldingen Limburg

Het ongeval gebeurde zaterdag kort na het middaguur in Heers. Om nog ongekende reden is de bus van lijn 38 Hasselt-Heers plots van de rijbaan afgeweken. Een boom werd omvergereden en de bus van een onderaannemer van De Lijn belandde in de berm. Het slachtoffer, dat alleen in de bus zat, werd uit het voertuig geslingerd en kwam op de rijbaan terecht. Een mugteam met spoedarts was ruim 45 minuten bezig met de reanimatie. Daarna werd het slachtoffer in kritieke toestand met spoed overgebracht naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Daar bezweek Jimmy Decat (43) uit de Gingelomse deelgemeente Montenaken.

(Lees verder onder de foto’s)

Campagnefoto’s van de partij Graag Gingelom, met links de betreurde Jimmy Decat en in het midden fractieleider Kristof Schiepers.© rr

Montenaken treurt om Jimmy Decat. “Wij zijn allemaal erg aangeslagen door het plotse overlijden van Jimmy”, zegt burgemeester Patrick Lismont van Gingelom. “Hij was een goedlachse kerel, die erg betrokken was in het verenigingsleven. Hij heeft ons veel te vroeg verlaten. We zullen hem missen op café en aan de biljarttafel. Hij en zijn ouders zijn buren en goede kennissen en dat maakt het alleen maar erger.”

Op Facebook posten vrienden en kennissen foto’s en berichten om te laten horen hoe joviaal Jimmy Decat was.© rr

Vorig weekend had Jimmy nog geholpen op de Kulterfeesten in Gingelom. “Hij was heel sociaal en erg geëngageerd. Iedereen zoal hem missen”, zegt Kristof Schiepers van de partij Graag Gingelom waarbij Jimmy zich had aangesloten. “Jimmy is echt een fijne gast. Hij was enorm graag gezien en was ook een harde werker. Hij was buschauffeur en deed zijn werk vol overgave. Aan stakingen nam hij niet deel. Wel was hij altijd bereid om een collega te vervangen.”

Op Facebook posten mensen tal van berichtjes waarin ze Jimmy herinneren als een joviale en vriendelijke man, altijd behulpzaam. “Ik kende hem van de golfbiljart”, vertelt Carlos Conard. “Hij was een ploegmaat van mij en was een goede vriend van mijn neef zaliger. Jimmy was een goedlachse man die altijd te vinden was om een grap uit te halen met iemand.”

Busverkeer

Collega-buschauffeurs van De Lijn reageerden geëmotioneerd op het overlijden. Ze hebben in de loop van zaterdagnamiddag het werk neergelegd. “De busdiensten in de regio Landen-Sint-Truiden-Heers zijn verstoord. Het gaat om de lijnen 23A (Tongeren-Sint-Truiden), 21A (Hasselt-Landen), 38 (Hasselt-Heers) en 346 (Tienen-Landen). Onze reizigers worden via sociale media geïnformeerd”, zegt de woordvoerder van De Lijn. Het slachtoffer werkte voor een onderaannemer van De Lijn. Deze werkgever verkiest om niet te reageren na het betreurenswaardige ongeval.

© rr

De Nieuwe Steenweg tussen Heers en Veulen bleef tot 17 uur afgesloten voor het verkeer. De boom die knakte, moest verwijderd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer