JoostVH Photography

Liveblog Tomorrowland - Opnieuw een dode op dancefestival: bezoeker van 35 uit Thailand

Op Tomorrowland in Boom is opnieuw een dode gevallen. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Het gaat om een persoon van 35 uit Thailand. Die was gisteravond bewusteloos op het terrein aangetroffen en is naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar overleden.

Bovenaan deze liveblog pinnen we de belangrijkste gebeurtenissen vast, daaronder kan je verder lezen en kijken. Je kan deze festivaldag ook live volgen via Studio Brussel op VRT MAX.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Dirigent Kevin van Symphony of Unity: "In de zaal zat zoveel energie, zoveel vrolijkheid, zoveel willen beleven"

Symphony of Unity heeft opnieuw voor een hoogtepunt getekend op Tomorrowland met een klassiek concert in de Atmosphere vol dancehits in een symfonisch jasje. Na afloop reageren dirigent Kevin en eerste violist Niels uitgelaten in de studio van Studio Brussel. "Het is echt heel intens op het podium", zegt Niels. "Wanneer je voelt dat het gaat komen en het publiek gaat mee in de emotie, in die energie. Dat geeft extra energie."

BEKIJK - Het gesprek met Kevin en Niels bij Studio Brussel:

Videospeler inladen...

"Ik denk dat het op sociale media zo vaak was gedeeld dat nu nog meer mensen aanwezig waren", zegt Kevin. "Ze hebben de tent opnieuw moeten afsluiten. Daar mogen 5.000 mensen binnen, maar het was overvol. Het publiek was nog sneller aan het meezingen en nog sneller zelf aan het klappen. We hebben niks in gang moeten zetten. In de zaal zat zoveel energie, zoveel vrolijkheid, zoveel willen beleven. Dat is mooi."

"We hebben de bekende en iconische tracks in een symfonisch jasje gestopt", zegt Kevin. "Wanneer die dan herkend worden... We stellen de inleiding iets meer uit. Wanneer die echt bekende melodieën binnenkomen, gaat iedereen helemaal uit de bol. Dat is fantastisch om mee te maken."

Om de dancehits om te zetten in symfonische muziek zijn vier mensen in de weer, onder wie Kevin zelf. "De anderen bereiden de stukken voor in verschillende files. Ik ben de laatste in de rij die het dan helemaal orkestreert zodat het speelbaar is en zodat de grote momenten nog dikker klinken."

BEKIJK - Vorige week stond Symphony of Unity ook op Tomorrowland, daarover maakten we toen deze reportage waarin je het orkest aan het werk ziet en hoort:

Videospeler inladen...

BEKIJK - Maak kennis met Kamiel: 85 én huisfotograaf van Tomorrowland

Videospeler inladen...

BEKIJK - Netsky slaapt vanavond op de camping van Tomorrowland, zo vertelt hij op Studio Brussel:

Videospeler inladen...

BEKIJK - "Blow the speakers": Dj Ghost haalt zijn indrukwekkende stem van Cherrymoon boven

Videospeler inladen...

BEKIJK - Hoog bezoek bij Studio Brussel: niemand minder dan Shaquille O'Neal alias dj Diesel:

Videospeler inladen...

BEKIJK - M.I.K.E. Push blikt terug op de remix die hij voor wijlen Sinéad O'Connor maakte:

Videospeler inladen...

BEKIJK - Adem Beyer komt scherp en fit voor de dag op Tomorrowland: "Ik beweeg als tegengewicht voor de lange dagen" (Engels)

Videospeler inladen...

BEKIJK - Tomorrowland houdt de decibels voortdurend in het oog op én naast het festivalterrein, zo gaat dat in zijn werk:

Videospeler inladen...

Meest gelezen