Parket Limburg opent onderzoek naar verdacht overlijden in woonzorgcentrum in Beringen

Het parket van Limburg is een onderzoek gestart naar het overlijden van een bewoner van woonzorgcentrum Corsala in Beringen. Dat schrijft "Het laatste nieuws" en het parket bevestigt het nieuws. Omdat kort na het overlijden nog drie bewoners onwel werden, verwittigde het woonzorgcentrum de politie. Maandag wordt een autopsie uitgevoerd.

Het parket van Limburg onderzoekt een verdacht overlijden in woonzorgcentrum Corsala in Koersel, deelgemeente van het Limburgse Beringen. Een bejaarde met dementie is er gisteren overleden.

"Kort na het overlijden zijn nog drie bewoners onwel geworden, van wie één bewoner naar het ziekenhuis is gebracht. Het woonzorgcentrum heeft daarom de politie op de hoogte gebracht", zegt Katrien Truyen van het parket van Limburg. "Er is een gerechtelijk onderzoek gestart."

BEKIJK - De drie zieke woonzorgcentrumbewoners zijn intussen aan de beterhand, al ligt een van hen nog in het ziekenhuis:

Videospeler inladen...

"We zijn op dit ogenblik nog aan het onderzoeken of er sprake is van een misdrijf en of die vier gevallen aan elkaar gelinkt zijn." 

Volgens het parket is kwaad opzet niet uitgesloten, maar liggen alle pisten nog open. Maandag wordt een autopsie uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer. Er zou ook nog een toxicologisch onderzoek volgen. 

Bij het woonzorgcentrum valt te horen dat de drie bewoners die onwel waren, intussen aan de beterhand zijn. Eén bewoner ligt voorlopig nog wel in het ziekenhuis. "Onze bewoners waren erg geschrokken, maar onze medewerkers doen hun uiterste best om iedereen met veel zorg te omringen", zegt communicatieverantwoordelijke Sofie Deweerdt.

Meest gelezen