Een beeld van de uitvaartplechtigheid van Patricia Vansteenkiste (55) uit Emelgem, die op zaterdag 22 juli 2023 om het leven kwam bij een fietsongeval in de Ardennen. / Patricia Vansteenkiste (55) uit Emelgem stierf bij een fietsongeval in La Roche-en-Ardenne.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van de uitvaartplechtigheid van Patricia Vansteenkiste (55) uit Emelgem, die op zaterdag 22 juli 2023 om het leven kwam bij een fietsongeval in de Ardennen. / Patricia Vansteenkiste (55) uit Emelgem stierf bij een fietsongeval in La Roche-en-Ardenne. © Hans Verbeke / Hans Verbeke

Sober afscheid van Patricia (55) die stierf na fietsongeval in de Ardennen: “Kriekske, je zal altijd in onze gedachten en ons hart zijn”

De bescheiden Sint-Pieterskerk in Emelgem liep zaterdag helemaal vol voor de uitvaartplechtigheid van Patricia Vansteenkiste. De 55-jarige vrouw kwam een week voordien om het leven bij een tochtje op haar elektrische fiets in La Roche. Het afscheid was sober, naar het beeld van Patricia zelf die vooral genoot van kleine dingen: de natuur, fietsen, lezen en haar gezin. “Net zoals de koolmeesjes in onze tuin bouwden ook wij een mooi nest, daar ben ik ontzettend dankbaar voor”, sprak echtgenoot Stephan.