via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

TERUGLEZEN. Poetin zet deur open voor vredesbesprekingen met Oekraïne, maar “geen sprake van een staakt-het-vuren”

UPDATEDe Russische president Vladimir Poetin staat niet negatief tegenover gesprekken met Oekraïne. Dat zei hij zaterdagavond op een persconferentie. En Oekraïne heeft een brug aangevallen die naar de Krim leidt en vooruitgang geboekt nabij het oostelijke Bachmoet, zo meldt het Oekraïense leger. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.

43 reacties

  • Jean De Grande

    9 maanden geleden
    Rusland moet zijn troepen terugtrekken uit Oekraïne, Krim inbegrepen. Pas daarna kan er gepraat worden over vrede en schadevergoeding.
  • JOHAN WINKELS

    9 maanden geleden
    Blijft een sukkelaar he terecht stellen die dictator geen enkele staf is zwaar genoeg voor wat hij heeft gedaan .
  • Patrik De Weirdt

    9 maanden geleden
    De enige voorwaarde om vredesonderhandelingen te starten is dat Rusland zich terugtrekt uit al het Oekraïens grondgebied (incluis de Krim). Elke ander voorstel, waarbij Rusland Oekraïens gebied kan behouden, beloont Poetins inval in Oekraïne en sterkt hem in zijn idee dat hij dit opnieuw kan doen omdat de wereld toch niet ingrijpt.
  • Yves Depreitere

    9 maanden geleden
    francis vanoverschelde, je schijnt te vergeten dat de oorspronkelijke bewoners van de Krim door Stalin gedeporteerd werden. In de geschiedenis is er ook sprake van Kiev nog lang voor Moskou.
  • bruno draulans

    9 maanden geleden
    Natuurlijk wil Poetin praten maar wel zonder iets op te geven. Ik hoop alleen dat die Afrikaanse landen hun deal niet uitvoeren zolang de Russen niet echt vertrekken uit Oekraine. Nu laat hij uitschijnen dat Oekraine niet wil praten en hoopt zo dat die deals toch door gaan. Die landen hebben eerder humanitaire hulp nodig dan militaire.