© Tom Palmaers

Met ruitjeshemd en laarzen naar Boer zoekt Bier: “Geen overbodige luxe”

Diepenbeek -

Vlakbij de universitaire campus in Diepenbeek hebben zaterdagavond zowat 6.000 enthousiastelingen een flink feestje gebouwd tijdens de vierde editie van ‘Boer zoekt bier’. Voor het eerst met twee podia, helaas ook met enkele fikse plensbuien.

Dirk Jacobs

Boeren zonder gummilaarzen is onbegonnen werk, ‘Boer zonder bier’ bezoeken al evenmin. Nochtans werden zaterdag in de vooravond nog flink wat extra houtsnippers aangevoerd, maar een tweede felle regenbui was er teveel aan. En dus droegen flink wat bezoekers, naast hun obligate geruite hemd, ook een stel gummilaarzen of stevige stappers. “Zeker geen overbodige luxe, ook al om op sommige plekken overeind te blijven. Maar dat hoort bij dit feestje en we nemen het er met plezier bij”, lacht Iris Vanempten.

© Tom Palmaers

De Sjuur

“Aan het weer kunnen we weinig veranderen maar met de opkomst zijn we superblij”, zegt PR-man Dries Geenen van ‘Boer zoekt bier’. “Er zijn 6.000 kaartjes in voorverkoop verkocht. Quasi iedereen is er ook geraakt. Dat is fantastisch.”

Met onder meer namen als de lokale ‘The Voalig Heads’ en het zware geschut van De Romeo’s, Sylver en Average Rob, mocht de vierde affiche er best zijn. Naast de Mainstage, oogstte ook het tweede podium De Sjuur, waar jonge en lokale starters hun vuurdoop beleefden, flink bijval. Volgend jaar vieren ze in Diepenbeek hun eerste jubileumeditie van ‘Boer zoekt bier’.

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer