© IF

Koppel komt terug van vakantie en ontdekt dat bakfiets van 5.000 euro gestolen is

Merelbeke -

De elektrische bakfiets van Sien Reniers (26) is deze week gestolen aan haar voordeur in Merelbeke. Samen met haar partner Justine was ze op terugweg van vakantie in Portugal, toen ze het nieuws te horen kreeg. “Deze fiets is levensnoodzakelijk, want anders raak ik moeilijk op mijn werk in Gent.”

Simon Dekaezemaker

Sien Reniers (26) en haar partner Justine trokken voor twee weken naar Portugal op vakantie. Een bevriend koppel trouwde en Sien werd er twee jaar geleden ook ten huwelijk gevraagd door Justine. Mooie herinneringen en voldaan trokken ze uiteindelijk woensdag terug naar huis in Merelbeke.

Onderweg kregen ze telefoon van de broer van Justine. “De bakfiets staat niet meer voor de deur”, vertelde die. “Gisterenavond (dinsdag, red.) passeerde ik nog en stond die wel voor de deur.” Sien en Justine konden het niet geloven, maar de bakfiets van Urban Arrow was wel degelijk gestolen. (Lees verder onder de foto)

© IF

Opvallende nummerplaat

“Met twee sloten was de bakfiets vastgemaakt”, zegt Sien. “En dat aan zo’n grote ring die vastzit in onze gevel. Die hing stevig vast met vijzen, dus ze moeten het slot geforceerd hebben. Al vijf jaar staat die zo aan onze voordeur. Nooit problemen gehad, tot nu. Het geeft een vies gevoel (zucht).”

Want de bakfiets is een belangrijk vervoersmiddel voor Sien. Levensnoodzakelijk, zegt ze zelf. “Met de auto kan je niet parkeren in centrum Gent, dus daarom doe ik alles met de fiets. Boodschappen, naar mijn werk gaan, …. Gelukkig heb ik nog vakantie, anders kon ik moeilijk op mijn werk raken.”

Verhalen zoals die van Sien en andere slachtoffers duiken wekelijks op. Veel steden en gemeenten kampen dan ook met een echte fietsdiefstallenplaag. Deze aanpakken is moeilijk en dat zorgt voor grote frustraties. “De politie vertelde dat dezelfde nacht ook een bromfiets gestolen was”, klinkt het. (Lees verder onder de foto)

© IF

Verzekering

Sien deed aangifte bij de politie en hoopt dat haar fiets alsnog opduikt. Daarom lanceerde ze ook een oproep op sociale media. “Aan de fiets is links vooraan schade door een val, hij is gegraveerd en achteraan hangt ook een nummerplaats met Wild Girl op. Wie deze ziet, kan contact opnemen.”

Ondertussen blijft Sien met een ‘beu’ gevoel achter, zoals ze het zelf omschrijft. “De fiets hing met twee sloten vast aan onze muur, wat kan je meer doen? Binnen is er geen plaats bij ons. Het gaat ook om veel geld. De fiets koste vijf jaar geleden 5.000 euro. Het is afwachten hoeveel de verzekering zal dekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer