Opnieuw treft natuurgeweld Noord-Italië: modderstroom en steenlawine in Dolomieten

In de Dolomieten, in het noorden van Italië, heeft de natuur weer lelijk huisgehouden. Door de hevige regenval veranderde een beekje in een modderstroom die meerdere houten bruggen en leidingen beschadigde. In datzelfde gebied zorgde ook een steenlawine voor hinder. Deze week werd Noord-Italië ook getroffen door zware hagel en in mei nog door overstromingen.

Noordelijk Italië kent voorlopig geen zorgeloze zomer. In de Dolomieten, een regio aan de grens met Oostenrijk, heeft een modderstroom meerdere houten bruggen en nutsvoorzieningen meegesleurd. In amper twee uur tijd viel zo'n 50 liter regen per vierkante meter uit de lucht wat ervoor zorgde dat verschillende beken in het grensdorp Olang in vernietigende modderstromen veranderden. Voorlopig is nog niet duidelijk of en hoeveel slachtoffers er zijn. De Dolomieten zijn een erg dunbevolkte regio.

Beeld: brandweer Zuid-Tirol

Aan de Gardenapas, ten oosten van de stad Bozen, zorgde een steenlawine op een parkeerterrein dan weer voor verschillende beschadigde wagens en campers. Daarbij vielen geen gewonden.

Noodweer teistert noordelijk Italië de laatste tijd wel vaker. Vorige week troffen hagelbollen zo groot als tennisballen de streek rond het Gardameer en Milaan. Daarbij viel zeker één dode en werden duizenden wagens zwaar beschadigd.

Midden mei waren er dan weer zware overstromingen in de regio rond Bologna. Daar waren zeker dertien doden te betreuren.

Meest gelezen