© BELGA

Defour en KV Mechelen zijn klaar voor seizoensopener tegen Club Brugge: “De eerste twintig minuten zullen belangrijk zijn”

Het openingsschema van KV Mechelen oogt allesbehalve makkelijk. Met AA Gent, Union en promovendus RWDM moeten Defour en co de komende weken onmiddellijk stevig aan de bak. Maar eerst trekt KV Mechelen zondag zijn seizoen officieel op gang tegen Club Brugge. “Iedereen moet tegen die tegenstanders spelen, al komen ze bij ons nu wel snel achter elkaar”, stelt Steven Defour vast.

Mats Somers

We zagen een ontspannen Steven Defour op de persconferentie vrijdagmiddag. De verloren Supercup tegen Antwerp is inmiddels volledig verteerd. “Uit die eerste helft moeten we leren, maar na de rust heb ik ook heel veel goeie dingen gezien. We zitten in een nieuw proces en dat heeft nog wat tijd nodig. We recupereren weer wat jongens uit blessure, zo komt die basisploeg stilaan terug in orde.”

LEES OOK. Honderdtal kaarsen en prachtige setting: Steven Defour vraagt vriendin ten huwelijk in KMSKA

Defour ziet de hand van Ronny Deila al goed bij Club. “Tegen Aarhus vond ik ze echt goed spelen. Deila staat voor veel intensiteit, daar streeft hij naar. Zo kennen we hem ook van bij Standard”, geeft de T1 van KV Mechelen aan.

“Ik verwacht dat Brugge aan dezelfde intensiteit gaat spelen als tegen Aarhus.” Club Brugge won donderdagavond met 3-0 de heenwedstrijd van de Denen in de tweede kwalificatieronde van de Conference League. “Ze gaan volgens mij van de eerste minuut hoge druk uitoefenen, daarom zijn de eerste twintig erg belangrijk. Club scoort graag snel om nadien de controle te behouden. Wij gaan daar iets tegenover moeten zetten”, beseft Defour.

Meteen pittig

De kalender ziet er in de beginfase van de competitie alvast erg pittig uit voor KV Mechelen. Gent, Union, Brugge en RWDM komen in de eerste vier speeldagen allemaal aan bod. Drie topploegen en een enthousiaste promovendus. Defour wil alleszins geen cijfer plakken op het aantal punten dat er in die wedstrijden geraapt moet worden. “Ik wil gewoon iedere match winnen. Die mentaliteit moeten we uitstralen naar iedereen, zowel naar onze fans als naar de buitenwereld. Uiteraard gaan we punten moeten pakken, zodat we niet onder druk komen te staan van buitenaf. Uiteindelijk moet iedereen tegen die tegenstanders spelen, al komen ze bij ons nu wel snel achter elkaar.”

William Togui traint opnieuw mee bij KV.© BELGA

Togui

Opvallend: Bij KV Mechelen traint William Togui opnieuw mee. De Ivoriaan mocht in principe vertrekken, na zijn uitleenbeurten aan Hapoel Jerusalem, RWDM en Espérance Tunis. “Ik heb hem nog nooit onder mijn hoede gehad. We hebben wel nog even samen gespeeld. Hij heeft wel interessante kwaliteiten, maar op dit moment traint hij gewoon mee en dan zien we wel wat de toekomst brengt”, besluit Defour.

KV Mechelen kan ook opnieuw rekenen op de diensten van Hairemans en Walsh, na een hele week voluit te hebben meegetraind. Voor Belghali komt de match tegen Club Brugge dan weer net iets te vroeg. Malede, Loiseaux en Van den Eynden liggen wel nog in de lappenmand.

MEER OVER KV Mechelen