SOS Reptiel

Korenslang van 40 centimeter gevonden in huis in Lissewege: "In de zomer krijgen we meeste meldingen"

In Lissewege bij Brugge heeft iemand plots een wurgslang van ongeveer 40 centimeter aangetroffen in zijn huis. Het gaat om een gele korenslang: die zijn ongevaarlijk voor de mensen en zijn legaal in ons land. Het is nog niet duidelijk hoe de slang in het huis is terechtgekomen en waar hij vandaan kwam.

Gisteren kreeg de brandweer van Brugge een oproep binnen van een inwoner die plots een slang in zijn huis aantrof. Zij schakelden de verzorgers van SOS Reptiel in. "Ze zagen al snel dat het ging om een korenslang, één van de populairste slangen die in ons land worden gehouden", reageert Mario Goes van SOS Reptiel.

"De brandweer dacht eerst dat de slang ziek was omdat hij een verdikking had. Maar hij had gewoon net gegeten", lacht Mario nog. "Zulke soort zijn dol op knaagdieren, dus ik vermoed dat hij net een muis had verorberd."

Meer meldingen tijdens zomermaanden

Tijdens de zomer krijgen ze meer meldingen van slangen die zich binnendringen in huizen. "Dat komt door het warme weer", gaat Mario verder. "Daardoor laten slangen zich sneller zien. Als een slang ontsnapt in de winter, dan overleeft die dat vaak niet, waardoor we ook geen meldingen krijgen."

De eigenaar heeft nog twee weken om SOS Reptiel te contacteren, daarna wordt de slang opgenomen in het adoptieproces.

Meest gelezen