De Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © AFP

Zelensky waarschuwt na droneaanval in Moskou: “Oorlog keert terug naar grondgebied van Rusland”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft naar aanleiding van de drie drones die zaterdagnacht zijn neergekomen in Moskou een duidelijke waarschuwing afgegeven. “Geleidelijk aan keert de oorlog terug naar het grondgebied van Rusland, naar z’n symbolische centra en militaire bases. En dat is een onvermijdelijk, natuurlijk en absoluut gerechtvaardigd proces.”

41 reacties

  • Paul Buckens

    9 maanden geleden
    Als het Westen geen wapens meer levert aan Oekraïne zoals een prof voorstelt, staan de Russen binnen de maand in Kiev en daarna aan de grens met Polen. Onderhandelen kan men nooit in een positie van minderwaardigheid.Het was omdat Poetin dacht dat Oekraïne de mindere was , dat hij aanviel. Zouden deze drone aanvallen niet zijn van Russen die deze Poetin meer dan beu zijn?
  • Johan Snauwaert

    9 maanden geleden
    Rusland aanvallen is legitiem
  • Dany Herman

    9 maanden geleden
    Elektriciteitsvoorzieningen treffen en bepaalde bruggen en spoorlijnen enz zal wel ander toontje zingen als ze kaarsjes moeten branden door hun grote leiders en hun computers zullen ook niet werken Dit is beter dan zwaar beschermd Moskou aanvallen
  • Christine Laevers

    9 maanden geleden
    Een aangevallen land mag het aanvallend land op eigen bodem aanvallen. Dat is perfect legitiem. Zelensky doet al toegevingen aan de westerse landen : ze vallen aan met Oekraiense wapens, zoals de zelfontworpen 'Beaver'. In het beschadigd gebouw in de Moskouwse zakenwijk, werken afdelingen Defensie. Het gebeurde tijdens de nacht. Dus ook al geen slachtoffers. Wat wilt het westen nog meer ?
  • Pierre De Bie

    9 maanden geleden
    Geef Zelenski meer slagkracht zodat hij die russen ook kan treffen waar het nodig is.