Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Romolo Tavani

Nieuwe spaarrekening openen voor hogere rente? Dit moet je weten: “Bij de populairste bank van het moment moet je tot 2 maanden wachten”

In de zoektocht naar een hoger rendement op hun spaarcenten, lijken meer klanten minstens deels over te stappen naar een andere bank. Dat blijkt uit navraag bij verschillende instellingen. Een online speler met één van de beste rendementen op de markt, noteerde in juni de helft meer nieuwe rekeningaanvragen dan normaal. Wanneer is het interessant om over te stappen? En waar moet je rekening mee houden?

8 reacties

  • François De Moor

    9 maanden geleden
    De banken zullen pas kontent zijn als ze onze laatste cent kunnen aftroggelen. Men kan gerust tot 3% gaan , hun onkosten zijn bijna niks meer met home banking.
  • Stan Boudewijns

    9 maanden geleden
    1% of 5% op die paar 1000 den euro's spaarcentjes die een gewone burger nog heeft zal dat het verschil niet maken.
  • richard lenssens

    9 maanden geleden
    Komaan met een paar muisklikken sluit je een spaarrekening af met een hogere (vb de nieuwe spaarrekening bij BNP Paribas)opbrengst wat zou dat toch 2 maand duren?.Als je nog hoger rendement wil kan je opteren voor korte termijn rekening maar daarvoor moet je even de bank voorbij en na aftrek van belasting heb je iets meer dan op spaarrekening. Er bestaan nog andere "beleggingen" maar daarvoor ontbreken hier de plaats ze te kunnen verklaren.
  • Luc Verstraelen

    9 maanden geleden
    Zolang de regering die trukken van de foor toelaten zullen de banken daar (mis)bruik van maken.Veel politiekers zetelen in de raad van bestuur of andere adviesraden van de banken en ontvangen jaarlijks de vergoedingen daarvoor.Waarom zouden zij de banken dan tot de orde roepen?Ze gaan toch hun eigen portemonnee toch niet pijn doen zekers.
  • TOM VLAANDEREN

    9 maanden geleden
    De gewone burger word er moedeloos van wat er allemaal gaande is en wat komt er nog elke bij en hun goed nieuws shows daar geloven de burgers niet meer in...herschrijven van dit landje is echt broodnodig.