ATV

Politie onderzoekt mogelijke schietpartij in omgeving van Park Spoor Noord: kogelhuls aangetroffen, vier arrestaties

Antwerpen -

De Antwerpse politie is zondagavond uitgerukt naar de Van Kerckhovenstraat, aan Park Spoor Noord. Daar was sprake van een mogelijk schietincident na een vechtpartij.

jtp

De melding kwam binnen omstreeks 22u. “Een getuige had een vechtpartij op straat gezien waarbij iemand lelijke trappen moest incasseren van een groepje. Hij maakte er ook al meteen melding van dat hij een schot had gehoord”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Verschillende ploegen kwamen ter plaatse, maar de rust in de Van Kerckhovenstraat was intussen teruggekeerd. “Er is onmiddellijk nazicht gedaan met verschillende ploegen in de omgeving. Daar trof de politie een groepje mannen aan die mogelijk betrokken waren bij het incident. Vier van hen kwamen in aanmerking voor de feiten en zijn gearresteerd”, zegt Bruyns.

Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Daarbij is een kogelhuls aangetroffen. De explosievenhond zocht op straat naar eventueel andere kogelhulzen, maar dat nazicht bleek negatief. “De lokale recherche zal het onderzoek voeren naar de toedracht van de feiten en binnen welke context ze zich hebben afgespeeld”, aldus Bruyns. Niemand raakte gewond. Door het incident was de Van Kerckhovenstraat meerdere uren afgesloten. (jtp)

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen