Auto gegrepen door een trein en tientallen meters meegesleurd, bestuurder overleden

Tussen Ieper en deelgemeente Vlamertinge werd maandagochtend een auto gegrepen door een trein. Het voertuig werd tientallen meters meegesleurd over de sporen, de bestuurder, een 27-jarige man uit Voormezele, is overleden.

Thijs Pattyn

De hulpdiensten werden maandag rond 5.20 uur opgeroepen voor een ongeval aan de spooroverweg van de Poperingseweg tussen Ieper en deelgemeente Vlamertinge. Een trein die uit de richting van Poperinge kwam, greep een auto. Het voertuig werd langs tientallen meters meegesleurd over de sporen.

Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de bestuurder te bevrijden uit het wrak. De 27-jarige man kon evenwel niet meer gered worden. Hij overleed ter plaatse. ‘Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat er andere personen in de wagen zouden zitten’, aldus het parket. In de trein waren een reiziger, treinbegeleider en treinbestuurder aanwezig, die allen ongedeerd bleven.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren, de omstandigheden worden onderzocht. Er werd een deskundige aangesteld en een hersporingsploeg is ter plaatse om de auto van onder de trein weg te takelen en de schade aan de infrastructuur op te meten. Volgens Infrabel was er alvast geen probleem met de overweg. Die zou goed hebben gefunctioneerd.

Het treinverkeer tussen Poperinge en Ieper is onderbroken. NMBS laat weten dat reizigers gebruik kunnen maken van bus nummer 60 van De Lijn.