© Koninklijke Militaire School

Prinses Elisabeth en prins Gabriël, elk met andere achternaam op uniform, ronden militair zomerkamp succesvol af

Geen strandvakantie voor de oudste telgen van koning Filip en koningin Mathilde. Kroonprinses Elisabeth (21) en prins Gabriël (19) gingen afgelopen weken op zomerkamp met de Koninklijke Militaire School. Voor Elisabeth was het al het derde jaar op rij dat ze aan het kamp deelnam, ze legde er de laatste hand aan haar opleiding tot officier.

Gilles Liesenborghs

Op de foto’s die verspreid zijn op de sociale media van het Paleis is te zien hoe Elisabeth de leiding neemt over een peloton van een dertigtal soldaten. Het is één van de oefeningen die kadert in haar opleiding tot officier. In het najaar zal ze daarvoor haar eed afleggen. De kroonprinses leerde op het kamp ook hoe ze complexere wapens als granaten en antitankwapens moet hanteren. Tijdens het tweede deel van het kamp bezocht Elisabeth samen met haar jaargenoten enkele militaire begraafplaatsen in de Westhoek.

Voor haar jongere broer Gabriël was het pas zijn eerste kamp met de Koninklijke Militaire School. Hij nam deel aan hindernissenparcours, camouflagelessen, schietoefeningen en allerlei sportactiviteiten.

Opvallend: hoewel Gabriël en Elisabeth broer en zus zijn, kregen ze tijdens het kamp toch een ander naamplaatje opgespeld. Bij Gabriël stond er ‘Van Saksen Coburg’ op zijn borst, de officiële achternaam van de koninklijke familie, terwijl bij Elisabeth ‘van België’ te lezen viel. Dat is haar voorrecht als rechtstreekse erfgename van de troon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer