Direct naar artikelinhoud
UpdateIeper

Trein grijpt wagen op overweg in Ieper: man van 27 overleden, treinverkeer onderbroken

Hulpdiensten bij het ongeval aan de overweg in Vlamertinge. Bij het ongeval viel zeker één dodelijk slachtoffer te betreuren.Beeld Hans Verbeke

In de Ieperse deelgemeente Vlamertinge is deze ochtend een automobilist, een man van 27, om het leven gekomen bij een ongeval op het spoor. Daardoor rijden er geen treinen tussen Poperinge en Ieper.

Het ongeval gebeurde deze ochtend om 5.15 uur. “De trein die even voordien in Poperinge vertrokken was, met bestemming Antwerpen-Centraal, reed op de overweg bij de Poperingseweg in Vlamertinge een auto aan”, zegt Thomas Baeken, woordvoerder bij Infrabel. “Hoe dat precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk.”

De treinbestuurder voerde een noodstop uit maar de auto werd tientallen meters meegesleurd. De brandweer is momenteel nog bezig met het wrak vanonder de trein te halen. “Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat er andere personen in de wagen zouden zitten”, aldus het parket.

Treinverkeer onderbroken

“Door het ongeval rijden er vermoedelijk tot een stuk na de middag geen treinen tussen Poperinge en Ieper. De NMBS verwijst reizigers door naar de reguliere busdiensten tussen beide steden”, zegt Baeken. “Op de trein zat één passagier, die werd met een taxi naar het station van Ieper overgebracht.”