Direct naar artikelinhoud
NieuwsAustralië

Nieuwe zoektocht naar vermiste Belgische in Tasmanië levert niets op

Links: de vermiste Belgische toeriste Céline Cremer. Rechts: beelden gedeeld door de Tasmaanse politie tonen hoe dichtbegroeid het zoekgebied aan de waterval is.Beeld RV / Tasmaanse politie

Drie dagen na de hervatting van de zoektocht naar de Belgische toeriste Céline Cremer, die vermist raakte op het Australische eiland Tasmanië, maakt de Australische politie maandag bekend dat ze nog steeds niet gevonden is.

De 31-jarige Cremer werd voor het laatst gezien op 17 juni in het plaatsje Waratah, op een tiental kilometer van de wandeling naar de Philosopher Falls. Haar auto werd teruggevonden op een parking aan de start van de wandeling. Er werden al verschillende pogingen ondernomen om haar terug te vinden, maar op 10 juli besliste de politie om de zoekacties op te schorten.

Zaterdag zei de politie echter bijkomende informatie te hebben ontvangen over de telefoonactiviteiten van de vrouw. Een analyse van die gegevens leverde een nieuw zoekgebied in de omgeving van de Philosopher Falls op. Er werd ook met een lijkhond gespeurd.

De zoekacties op vrijdag, zaterdag en zondag wierpen echter geen vruchten af, zei de politie van Tasmanië in een verklaring die maandag werd gepubliceerd. “We werden geconfronteerd met zeer slechte weersomstandigheden en alles werd in het werk gesteld om haar te vinden.”

De politie zei ook dat bij een verdwijning “de zaak nooit gesloten is”.