Opnieuw speurhonden ingezet in zoektocht naar vermiste peuter Émile (2,5), landbouwers mogen geen hooi oogsten

De hoop dat hij nog levend wordt teruggevonden is al eventjes opgegeven, maar de zoektocht naar Émile is nog niet stopgezet. Drie weken nadat de Franse peuter verdween in Vernet, zullen er opnieuw speurhonden worden ingezet om het gebied te onderzoeken. Dat meldt BFMTV.

Gilles Liesenborghs
Bron: BFMTV

De honden zullen samen met enkele onderzoekers het gebied waar de jongen verdween opnieuw uitkammen binnen een straal van vijf kilometer. De zoektocht zou morgen van start gaan en gaat gepaard met nieuwe ondervragingen. Ondertussen zou aan de drie boeren die de landbouwgrond in het gebied verdelen, gevraagd zijn om voorlopig geen hooi meer te oogsten. De politie wil op die manier voorkomen dat mogelijke aanwijzingen verloren gaan. Eén van de hypotheses is namelijk dat Émile in een hooibaal terecht zou zijn gekomen.

LEES OOK. Ze vrezen zelfs dat hij in een hooibaal terecht is gekomen: tien dagen later, en nog steeds geen spoor van Émile (2,5)

Émile verdween op zaterdagavond 8 juli uit de tuin van zijn grootouders in het gehucht Haute-Vernet in de Franse Alpen. Sindsdien werd met man en macht naar hem gezocht, maar voorlopig zonder resultaat. Twee buurtbewoners zouden de jongen de avond van zijn verdwijning nog op straat hebben zien lopen, maar zij sloegen geen alarm.

Er wordt hoe langer hoe meer gedacht aan de hypothese van een misdaad. De kans dat de Franse peuter nog levend wordt teruggevonden, wordt zo goed als onbestaande geacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER