Zien we Poetin binnenkort écht aan de onderhandelingstafel aanschuiven? Proffen internationale politiek Tom Sauer en Rik Coolsaet overlopen de mogelijkheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Zien we Poetin binnenkort écht aan de onderhandelingstafel aanschuiven? Proffen internationale politiek Tom Sauer en Rik Coolsaet overlopen de mogelijkheden. © AFP / Photo News / ID

ANALYSE. Zet Poetin écht de deur open voor vredesgesprekken? “Het Westen kan ook Zelensky zover krijgen”

Als de vos de passie preekt, boer, let op je ganzen? Of zou het de Russische president Poetin menens zijn, wanneer hij zegt dat hij niet tegen vredesgesprekken is? Proffen internationale politiek Tom Sauer en Rik Coolsaet leggen uit. “De puzzelstukken om tot een oplossing te komen liggen er al grotendeels.”

57 reacties

  • Polutnik Ronald

    9 maanden geleden
    Geen akkoorden sluiten met die liegende en bedreigende Poetin , hij moet volledig weg uit Oekraïne en dan kunnen ze pas beginnen te onderhandelen over de betalingen en heropbouw van Oekraïne met daarbij de schuldigen voor et strafhof in Den Haag en niets anders .
  • Sam Bedfort

    9 maanden geleden
    De vredesgesprekken waren gepland in maart 2022, maar de UK en de VS hebben er een stokje voor gestoken. Ze dachten Rusland te verslaan en dat is een grote miskleun gebleken. De VS en de EU zitten zo goed als aan de grond.
  • Philippe Buysse

    9 maanden geleden
    Putin wilt die vredesgesprekken om zijn veroveringen veilig te stellen. Binnen enkele jaren begint ie opnieuw
  • Franciscus Vander Elst

    9 maanden geleden
    Poetin doet alsof. Als de gemeenschap toestaat dat het veroverde gedeelte van Oekraïne toehoort aan Rusland dan stopt hij onmiddellijk de invasie. En kan hij zich voorbereiden op een volgende aanval op Europa.
  • walther truyens

    9 maanden geleden
    Wie gelooft die mensen nog ?