Links: Lotte wordt gefeliciteerd door Tour-winnares Demi Vollering. Rechts: Lottes glunderende mama Anja De Graeve. Aan de indrukwekkende trofeecollectie van haar dochter mag nu ook een tweede plaats en groene trui worden toegevoegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Lotte wordt gefeliciteerd door Tour-winnares Demi Vollering. Rechts: Lottes glunderende mama Anja De Graeve. Aan de indrukwekkende trofeecollectie van haar dochter mag nu ook een tweede plaats en groene trui worden toegevoegd. © Getty Images / Tessa Kraan

Na relatiebreuk en dood van broer, mama Anja over dochter Lotte Kopecky: “Alsof ze onuitputtelijke kracht haalt uit wat ons overkwam”

Op een camping in de Kempen: daar zag Anja De Graeve (51) hoe haar dochter Lotte Kopecky (27) onverhoopt naar een tweede plaats in de Ronde van Frankrijk voor vrouwen snelde. “Gewoon waanzinnig”, aldus de trotse mama. “Hoe vaak mijn dochter me de afgelopen week niet verbaasd heeft. Ze is nooit beter geweest dan nu.” Wat belooft voor het WK, binnenkort in het Schotse Glasgow. Maar ook dat zal Anja gewoon van thuis volgen. “Zodat ik intussen op Lottes hond kan passen.”