Kopecky en Armstrong.
Volledig scherm
Kopecky en Armstrong. © Getty Images / Instagram

“Zó badass”: Lance Armstrong, die leven drastisch omgooit, keek met grote ogen naar Lotte Kopecky

Groene trui, ritwinst, bijna de hele Tour de France Femmes in het geel en ook nog eens tweede in het eindklassement. De fenomenaal sterke prestaties van Lotte Kopecky trokken ook (ver) buiten onze landsgrenzen de aandacht. In de podcast ‘The Move’ van Lance Armstrong ging het uitgebreid over onze landgenote.

19 reacties

  • William Vanholder

    9 maanden geleden
    Lotte is heel goed, maar schiet toch iets te kort in de bergen. Vollering, die Poolse en tot vorig jaar Van Vleuten zijn betere klimsters. Een grote ronde zal moeilijk worden. Klassiekers en WK wel.
  • Rik Cappelle

    9 maanden geleden
    Na het voorbije weekend zijn de sportman en sportvrouw van het jaar met stellige zekerheid gekend.
  • René Pijnacker

    9 maanden geleden
    Wanneer Lotte niet bij SD had gereden, dan had ze nooit met een minuut voorsprong de eerste rit gewonnen en had Demi niet gewacht in de bergetappe na de eerste klim. Uiteraard had Lotte meer kunnen winnen wanneer het peloton in de vlakke ritten bijelkaar gehouden kon worden. Maar het is niet zo dat ze meer had gewonnen deze Tour bij een andere, bv Belgische ploeg. Ik denk niet dat ze dan zo hoog was geëindigd.
  • Lucien Mertens

    9 maanden geleden
    Wij hebben Lotte, wij hebben Wout en wij hebben Remco, de weelde is groot, en toch klagen sommigen nog steen en been. Twee maal een mooie spannende tour gezien, en beide met Belgische hoofdrolspelers. Top.
  • Fons Heylen

    9 maanden geleden
    Lotte is outstanding . niemand beheerst het wielrennen in z’n geheel als haar , bij de vrouwen.