Foto: Stad Antwerpen / Jonathan Ramael

Muurschildering "Helden van Antwerpen Noord" onthuld met voetbalicoon Rik Coppens en jonge cricketspelers

In de Antwerpse Seefhoek is de muurschildering "Helden van Antwerpen Noord" onthuld, met daarop het voetbalicoon Rik Coppens en enkele jonge cricketspelers. De muurschildering staat symbool voor de diversiteit in de wijk. De afgelopen maand konden buurtbewoners en kinderen bovendien heel wat graffiti-workshops en demonstraties volgen. 

In de Halenstraat in Antwerpen, dichtbij het Park Spoor Noord, is een grote muurschildering onthuld van voetbalicoon Rik Coppens en enkele jonge cricketspelers. De muurschildering past binnen een hele zone van "street art". De afgelopen maand konden heel wat kinderen en buurtbewoners zo ook graffiti-workshops en demonstraties volgen in de wijk. 

Het was de Antwerpse artiest Pink Painter, het alias van Jasmine Roemendael, die de muurschildering "Helden van Antwerpen Noord" maakte. Ze schilderde voetbalicoon Rik Coppens, die geboren werd in Antwerpen Noord en opgroeide in de Seefhoek. Hij voetbalde bij Beerschot en werd later Rode Duivel. "Op die manier hebben we het sportieve van het Park Spoor Noord doorgetrokken in de muurschildering", zegt districtsschepen van cultuur Femke Meeusen (Groen).     

De Antwerpse artieste Pink Panther, die de muurschildering maakte, aan het werk.
Foto: Stad Antwerpen / Jonathan Ramael

Dat er naast Rik Coppens ook enkele jonge cricketspelers op de muurschildering staan, is dan ook niet toevallig. "Het zijn twee van de meest populaire sporten ter wereld", zegt Meeusen. Cricket werd bovendien door de Afghaanse gemeenschap in de stad geïntroduceerd. "Zo brengt deze muurschildering een legendarisch voetbalicoon en kinderen met een sportdroom samen." De postcode "2060" die overheen de muurschildering staat, verwijst naar de wijk Antwerpen Noord.

Meest gelezen