Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Vlaanderen zoemt: al 2 keer zoveel Aziatische hoornaars gemeld als heel vorig jaar, en grootste piek moet nog komen

Vlaanderen zoemt van de actie nu Aziatische hoornaars twee keer zoveel rondzwermen als vorig jaar. Het Vlaams Bijeninstituut heeft in de eerste drie weken van juli alleen al 362 nesten opgespoord en vernietigd. In totaal zijn 2.800 koninginnen en nesten gemeld, wat een groot verschil is met de 1.400 van vorig jaar. “En het seizoen is nog maar pas begonnen”, benadrukt Kevin Verbeek van het expertisecentrum Aziatische hoornaar.

  1. HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”
    PREMIUM
    59

    HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappar­te­men­ten in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

    Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat Ghelamco facturen niet wou betalen, maar volgens het bouwbedrijf is het zélf het slachtoffer en het trekt naar de rechter: “We hebben ernstige gebreken vastgesteld, maar nemen onze verantwoordelijkheid.”
    Knokke