© REUTERS

Nieuw Twitter-logo irriteert buurtbewoners in San Francisco: “Ik zou woedend zijn”

De naamsverandering van Twitter naar X gaat ook gepaard met een nieuw logo. En dat zullen de bewoners van San Francisco geweten hebben. Op het Twitter-hoofdkantoor prijkt sinds vrijdag een gigantische lichtgevende letter X.

Gilles Liesenborghs

Dat Elon Musk geen schrik heeft om ingrijpende beslissingen te nemen, wisten we al langer. Vorige week bewees hij dat nog eens door Twitter - een merk dat ondertussen tot soortnaam was geëvolueerd - van naam te laten veranderen. Vanaf heden heet het bedrijf X. En dat betekent dat ook alle kantoorgebouwen een metamorfose ondergaan.

In het hoofdkwartier in San Francisco werd vorige vrijdag al een gigantische X op het gebouw geïnstalleerd. De grootte en de flikkeringen van het nieuwe logo zijn indrukwekkend, maar zorgen voor irritaties bij zowel het stadsbestuur als de buurtbewoners. Onder meer het departement Bouwinspectie heeft kritiek op het nieuwe logo, omdat er op voorhand geen vergunning voor zou zijn aangevraagd en er bij de plaatsing ervan geen rekening werd gehouden met een aantal veiligheidsvoorschriften.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Buurtbewoners irriteren zich op hun beurt vooral aan het felwitte neonlicht. ’s Avonds zorgt de X voor flikkeringen die in een groot deel van de omliggende straten te zien is. Op sociale media hebben heel wat bewoners hun ergernissen al geuit. “Ik zou woedend zijn. Stel je voor dat je dit fucking X-teken vanuit je slaapkamer zou zien”, schrijft iemand op ‘X’.

Musk reageerde voorlopig nog niet op de kritiek, maar zondagavond werd het licht van het logo wel reeds (eventjes) uitgeschakeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer