‘Gladiator’-acteur Russell Crowe brengt bezoek aan Brussel: “Het is alsof ze wisten dat ik kwam”

Russell Crowe (59) was zondag te spotten op de Grote Markt in Brussel. Dat toont de Australische acteur, die nu al enkele weken door Europa reist, op zijn Twitter-account. “Overal waar je kijkt, zie je rood en groen. Alsof ze wisten dat ik kwam”, zegt hij in een video.

edb

Crowe speelt tijdens zijn grote reis een spelletje met zijn volgers op Twitter. Hij neemt een foto van een plek, of soms een klein detail, in Europa en vraagt hen: “Waar ben ik nu?” Eerder was de acteur al in Parijs, Rome, Venetië, Pompeii en Karlsbad in Tsjechië.

Op de Grote Markt in Brussel koos de ster voor een video in plaats van een foto. Hij filmde zichzelf voor het stadhuis en de gildehuizen. “En overal waar je kijkt: rode en groene strepen”, zegt hij over enkele tentjes die op het plein staan. “Het is alsof ze wisten dat ik kwam.” Crowe verwijst de clubkleuren van South Sydney Rabbitohs, de voetbalclub waar hij fervent supporter van is. “Cup of tea?”, stelt hij op het einde van de video voor. Een theetje kan smaken bij het druilerige weer van zondag.

Crowe deelde ook nog een tweede beeld van zijn bezoek aan België. Na de Grote Markt van Brussel, bezocht hij het Domein van de Slag bij Waterloo in Eigenbrakel. Dat wist een Twitter-gebruiker te raden op basis van een foto van kanonnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gladiator-fans denken en hopen dat Crowe in Europa is voor de opnames van Gladiator 2, maar niets is minder waar. De 59-jarige acteur, wiens personage stierf in de originele film, zal niet te zien zijn in de sequel. “Ik zou betaald moeten worden voor hoeveel vragen ik krijg over een film waar ik niets eens in zit!”, lachte hij in een interview.

De opnames van Gladiator 2 startten in juni in Malta, maar liggen inmiddels stil door de Hollywood-staking. Onder meer Pedro Pascal en Denzel Washington zullen in de film te zien zijn.

LEES OOK. Vlaamse regisseurs en schrijvers over de grote staking in Hollywood: “Die AI-evolutie is absoluut stresserend”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER