Politie Zone Rivierenland

Tomorrowlandbezoeker betrapt achter het stuur onder invloed van cocaïne, XTC en cannabis

Een man uit Koeweit, die naar dancefestival Tomorrowland was geweest, is tijdens een WODCA-controle in Mechelen betrapt onder invloed van verschillende drugs. De man had cannabis gerookt, een XTC-pil genomen en cocaïne gesnoven. Hij en twee van zijn passagiers hadden ook nog verschillende drugs op zak. 

De lokale politie van de zone Rivierenland heeft het afgelopen weekend op verschillende plaatsen in de zone WODCA-controles gehouden. Er werden meer dan 1.400 ademtests afgenomen.

Een bestuurder die tegen de lamp liep in Mechelen, was een inwoner van Koeweit die van het festival Tomorrowland in Boom kwam. Hij reed onder invloed van een cocktail van verschillende drugs. Hij gaf toe aan de politie dat hij in de loop van de avond 2 joints had gerookt en een XTC-pil had genomen. De nacht ervoor had hij ook 4 lijnen cocaïne gesnoven. Daarnaast had hij nog 3 joints, een XTC-pil en een zakje MDMA-poeder op zak.

In de auto zaten nog 3 passagiers die ook in Koeweit wonen. Twee van hen hadden ook drugs bij zich. In totaal ging het om 7 joints, enkele grammen cocaïne en MDMA-poeder. 

Alle drugs werden in beslag genomen en de bestuurder is zijn rijbewijs 15 dagen kwijt. Hij moest ook onmiddellijk een boete van 450 euro betalen. De passagiers moesten elk ter plaatse een boete van 500 euro betalen. 

Meest gelezen