© nma

Brouwerijen tonen aan groot publiek hoe ze bier maken met Boslands water

Lommel

Het voorbije weekend kon je in drie Bosland-gemeenten terecht voor een fietstocht drie ambachtelijke brouwerijen De Geiteling in Wijchmaal (Peer), Brouwerij Vandijck in Lommel en Microbrouwerij Mølder & Coöp in Pelt zetten hun deuren open voor het publiek.

De Lommelse Brouwerij Vandijck opende ook haar zomerbar. “Sinds enkele jaren wordt er in Bosland opnieuw op ambachtelijke wijze bier gebrouwen door drie kleine brouwerijen”, vertelt Thimothy van de Lommelse brouwerij Vandijck. “Ons volledig brouw- en verwerkingsproces gebeurt principieel in Bosland met Boslands water. Het ambachtelijke proces staat centraal en sluit aan bij de internationale beweging van Craft-Brewing met in ons aanbod een waaier van bierstijlen.”

“Omdat we onze ambacht in de kijker willen zetten, openen we samen de deuren”, zegt Thimothy. “De verschillende brouwerijen zijn dit weekend verbonden door een fietstocht. Je kan bij elke brouwerij starten en de tocht volgt de fietsknooppunten. Er werd bovendien ook een mooie bierprijs verloot onder iedereen die de drie brouwerijen dit weekend bezocht.” (nma)

© nma

© nma

© nma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer