Bank of England (BoE) ziet het licht; Lagarde (ECB) nog niet

De Bank of England (BoE) heeft voormalig FED-voorzitter Ben Bernanke gevraagd haar “gebroken model om de inflatie te voorspellen” te helpen repareren.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens de BoE is het model dat door centrale banken wordt gehanteerd om de inflatie te voorspellen en "dat 30 jaar geleden werd ontwikkeld, niet langer bestand tegen de nieuwe schokken van de economie". Christine Lagarde (ECB) zet ondertussen als enige haar strijd tegen de inflatie verder. Dat alles gebaseerd op een model dat al tien jaar lang foute voorspellingen geeft.

In het nieuws. Ben Bernanke, de voormalige voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, gaat een onafhankelijk onderzoek leiden naar de fouten die de Bank of England (BoE) heeft gemaakt bij het voorspellen van de Britse inflatie.

  • De aankondiging volgt op een reeks verkeerde schattingen van de Britse centrale bank over de stijgende kosten van levensonderhoud. Een jaar geleden dacht de BoE nog dat de inflatie in het VK nu onder de 2 procent zou zitten. Maar in juli piekte die juist op 10
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer