© atv

Begeleid jij mee de Reuzen door de stad? Zomer van Antwerpen zoekt vrijwilligers

Antwerpen -

Zomer van Antwerpen zoekt minstens tweehonderd vrijwilligers voor het bezoek van Royal de Luxe van 25 tot 27 augustus. Zij zullen de reuzegrote marionetten van Bull Machin begeleiden op hun tocht door de stad.

Ilse Dewever

Al 25 jaar heeft de Scheldestad een bijzondere band met Royal de Luxe. Na de doortocht van de Reus en zijn Afrikaanse vrienden in 1998 mocht Antwerpen al verschillende spektakels van het Franse straattheatergezelschap verwelkomen.

Dit jaar is het de beurt aan Bull Machin, een reusachtige en indrukwekkende buldog, en zijn vriend. De twee reuzenhonden zullen door de Antwerpse straten racen, maar dat doen ze niet zonder begeleiding. Zomer van Antwerpen zoekt nog ruim tweehonderd vrijwilligers om de stoet heelhuids door de stad te loodsen.

LEES OOK. Reuzenpoppen van Royal De Luxe komen vijfde keer naar Antwerpen: buldog van 4,4 meter hoog zal de show stelen

Menselijk ketting

“Zoals tijdens vorige edities, vormen vrijwilligers met rood-wit lint een menselijke ketting rond de hoofdrolspelers”, vertelt Patrick De Groote van Zomer van Antwerpen. “Zo krijgen de marionetten vrij spel om zich een weg door het publiek te banen. Liever dan de straten van het parcours de hele dag af te sluiten met nadarhekken kiezen we voor dit systeem. Voor de vrijwilligers is het een uitgelezen kans om het spektakel vanop de eerste rij te beleven.”

Deze vrijwilligers kunnen ook ingezet worden voor de bewaking op pleinen, terwijl de Reuzen rusten. Voor specifieke taken als catering, massage of onderhoud van kostuums en materieel, put Zomer van Antwerpen uit een vaste vrijwilligerspool.

LEES OOK. Royal de Luxe komt terug naar Antwerpen: dit waren de vorige edities

Niet uitgeregend

In de helft van het festival blikt Zomer van Antwerpen na een maand tevreden terug, ondanks het kwakkelweer. “De ticketverkoop loopt niet slechter dan voorheen, al zijn er nog wel wat kaartjes beschikbaar. Voor overdekte voorstellingen, zoals in een circustent, maakt de regen weinig uit. Door de storm begin juli hebben we één keer een theatervoorstelling moeten verplaatsen. De hittegolf vorig jaar had meer uitgestelde voorstellingen tot gevolg.”

De Groote kan niet ontkennen dat bij een openluchtproject als Muziek in de Wijk buien een spelbreker zijn, maar zelfs dan valt zelden de hele avond in het water, stelt hij. “Ons publiek blijft niet thuis voor een druppel regen. In begeleidende mails wijzen wij op de weersomstandigheden. En wie zijn regenjas vergeten is, kan altijd een cape afhalen aan de bar.”

ANALYSE. Royal de Luxe komt deze zomer terug naar Antwerpen: waarom de reuzen ons zo ontroeren

Wie de Reuzen wil begeleiden, kan zich kandidaat stellen via vrijwilligers@zva.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV