Mark Bourdillon/Bentley Productions/All3Media

Componist van "Midsomer murders" en "Foyle’s war" overleden

De Britse componist Jim Parker (88) is gestorven; hij werd bekend met de muziek die hij schreef voor geliefde tv-series als “Midsomer murders”, “Foyle’s war” of “The House of Elliott”.

Het is een oorwurm van jewelste: het walsende thema van de oer-Britse populaire misdaadreeks “Midsomer murders”. Gespeeld op een uitzonderlijk instrument, de theremin, en gecomponeerd door de Brit Jim Parker. Meer dan twintig jaar lang schreef hij muziek voor de reeks. Parker is overleden op zijn 88e. De man won verschillende Bafta-prijzen met zijn composities.

BELUISTER - het thema van "Midsomer murders", gecomponeerd door Jim Parker:

Jim Parker componeerde ook de muziek voor andere bekende Britse tv-series, zoals de originele BBC -"House of cards", later bewerkt tot een Netflix-succes, de oorlogsreeks "Foyle's war" of de serie "The House of Elliott" over twee zussen en mode-ontwerpsters in de roaring twenties.

Vier keer viel Parker in de prijzen bij de Bafta's, het Britse equivalent van de Oscars: voor "To play the King", "The fortunes and misfortunes of Moll Flanders", "The history of Tom Jones" and "A rather English marriage".

Jim Parker schreef drie musicals en werkte samen met verschillende Britse schrijvers; hij zette onder meer gedichten van Sir John Betjeman op muziek.

BEKIJK - het vreemde instrument van het "Midsomer murders"-thema, de theremin, bespeeld door Celia Sheen:

Meest gelezen