Jan Smits en Inge Paesen pakken uit met magneten met daarop beelden van Genk en in dezelfde contouren als de stadsgrenzen.© cn

Genk op je koelkast: “Toeristen vroegen naar Genk-magneten, dus heb ik ze laten maken”

GENK -

Bij geschenkwinkel Stip in Shopping 2 vind je tegenwoordig magneten in de vorm van de gemeentegrenzen van Genk met de mooiste Genkse plekjes erop. Uitbaatster Inge Paesen liet ze maken omdat toeristen ernaar vroegen.

“Magneetplaatjes van steden en gemeenten zijn erg in trek”, zegt Paesen. “Het is voor veel mensen belangrijk om op hun koelkast of magneetstrip te tonen waar ze geweest zijn. Omdat toeristen ernaar vroegen, wilde ik er ook kunnen aanbieden. Niet van die ronde of vierkante, zoals ze overal hebben, maar echt met de stadsgrenzen zoals ze er werkelijk uitzien.”

En dus ging Inge aankloppen bij Jan Smits van De Drukpers. “Dat was geen alledaagse vraag”, zegt Jan. “Gelukkig heb ik in de drukkerswereld wel wat connecties. We hebben uiteindelijk een firma in Eindhoven gevonden die dat werk ter harte neemt. De eerste exemplaren hadden te scherpe randen, waardoor de duurzaamheid van de magneet afneemt. Die zijn inmiddels afgerond en perfect bruikbaar.”

Op de magneten staan onder meer foto’s van het Thor Park, het centrum van Genk, Bokrijk, Labiomista, De Slagmolen, De Maten en eentje met broederlijk langs elkaar de Yunus Emre moskee en de Sint-Martinuskerk. “C-Mine hebben we nog niet”, gaat Paesen verder. “Dat is voor de volgende reeks.”

De magneten kosten 4 euro en zijn verkrijgbaar in winkeltje Stip in Shopping 2. (cn)