Illustratiebeeld. Rechts weerman David Dehenauw.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Rechts weerman David Dehenauw. © Wannes Nimmegeers / ID/ Nick Verhaeghe

Na zon komt regen: nog nooit zoveel dagen regen in juli in 35 jaar tijd

“We vallen constant van het ene uiterste in het andere”. Dat zei weerman David Dehenauw eind vorige maand tegen onze redactie. Na een natte en koude lente volgde plots de warmste maand juni sinds het begin van de metingen. En ook juli lijkt perfect binnen dit gepingpong in ons weerbeeld te gaan passen. Want we sluiten deze maand af met 21 regendagen. De hoogste waarde in 35 jaar tijd.

71 reacties

  • Patrick Vriends

    9 maanden geleden
    Leve de regen
  • Donato Ermanno

    9 maanden geleden
    met regen kan je altijd nog buiten , paparaplu , regenjas , regenbroek , aangenaam is mss wel wat anders , maar bij 40 graden kan je niets , niet binnen en niet buiten...hier kunnen we nog indoor activiteiten doen omdat het buiten ook niet te warm is ...in de zomer van 2014 zat ik in Italie , daar was het toen 42 graden aan de zee en geloof mij , dan lig je ook niet op het strand , zelfs niet aan het water , te gevaarlijk voor oververhitting van het lichaam.
  • Miguel Leboucq

    9 maanden geleden
    Niks bijzonders. Toen ik klein was in de jaren 80 heb ik soms de hele "zomer" binnen gezeten omdat het elke dag regende. En zijn het niet dezelfde "experten" die in april-mei een catastrofale droge en hele zomer voorspeld hadden?
  • Chantal Vanderhaeghen

    9 maanden geleden
    Dat het maar blijft duren. Warmte kan ik missen als de pest. Typisch Belgische zomer. Elk jaar zo.
  • Leen Van den bussche

    9 maanden geleden
    In Ukkel regent het altijd meer. Hier hebben wij 80 liter opgevangen, in 2021 was dit 75 liter, uitzonderlijk ? Neen. Er mag gerust nog wat bijvallen is goed voor de gewassen.