Cloud (in oranje) met de "Euphoria"-cast.
Getty Images

Acteur Angus Cloud (25), drugsdealer Fez uit populaire dramareeks "Euphoria", is overleden

In de Verenigde Staten is acteur Angus Cloud overleden. Hij was 25. Cloud is vooral bekend voor zijn rol als de drugsdealer Fez(co) in de populaire en met prijzen overladen HBO-reeks "Euphoria". 

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. 

Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Cloud vertolkte een dealer in "Euphoria".
AFP or licensors

"Het is met een ontzettend zwaar gemoed dat we afscheid moeten nemen van een ongelofelijk persoon. Als artiest, vriend, broer en zoon... Angus was speciaal voor elk van ons op zo veel manieren", verspreidt de aangeslagen familie in een bericht. Cloud werd dood aangetroffen thuis in Oakland (Californië). 

De familie laat ook weten dat de vader van Cloud vorige week werd begraven en dat de acteur "zwaar worstelde" met dat verlies.

"Angus was openhartig over zijn mentale problemen en we hopen dat zijn dood anderen eraan kan herinneren dat ze niet alleen staan en dat ze niet in stilte hoeven te lijden", aldus de nabestaanden.

Van straat geplukt voor "Euphoria"

Cloud werd letterlijk van straat geplukt voor zijn rol in "Euphoria" (bij ons te zien op Streamz). Hij werd aangesproken toen hij werkte in een eettent waar ze kip en wafels verkochten.

"Ik dacht eerst dat het om een grap ging. Ik wilde mijn telefoonnummer niet geven", vertelde de acteur daarover in maart. "Spraken ze me aan omdat ik eruitzie als een ster? Nee, toen viel mijn frank: het was omdat ik eruitzie als een drugsdealer." 

Cloud speelde uiteindelijk twee seizoenen de rol van Fez in "Euphoria", het populaire tienerdrama dat Zendaya tot een van de leading ladies van Hollywood maakte. 

Met Zendaya op de première van "Euphoria" in Los Angeles in 2019.
AFP or licensors

Zendaya, die een van de hoofdpersonages in de serie vertolkt, reageert emotioneel op Instagram. "Ik heb woorden te kort om te beschrijven wat voor een prachtig mens Angus is. Ze zeggen vaak dat iemand de hele kamer kon oplichten met zijn lach, maar hij was daar echt de beste in. Zo zal ik hem ook herinneren en ik zal elk moment met hem koesteren."  

SPOILER ALERT - Voor het aangekondigde derde seizoen kunnen de makers van de serie in de rats zitten met de verhaallijnen voor Fez. Of ook weer niet.

De drugsdealer raakte op het einde van seizoen 2 namelijk betrokken bij een schietpartij. Overleeft hij het of niet? Het derde seizoen moet wel nog gedraaid worden. Een releasedatum is niet geprikt.  

BEKIJK - Angus Cloud als Fez:

Bekendheid overviel hem totaal

Cloud had nooit kunnen denken dat "Euphoria" een immens succes zou worden. De bekendheid die ermee gepaard ging, overviel hem compleet. "Het verschil met alle andere acteurs was dat zij beroemd wilden worden. Ze werkten hard met het idee de top te bereiken. Voor mij was het gewoon een té goed voorstel om "nee" tegen te zeggen."   

Het verschil met de anderen? Zij wilden beroemd worden

Angus Cloud

Veel fans verwarden Cloud met zijn personage en dachten dat hij zichzelf speelde in de rol. Hij kon zich daarover opwinden. "Zo eenvoudig is het niet. Ik heb veel aan het personage toegevoegd. Je kunt geloven wat je wil: hij heeft niets met mij te maken", vertelde hij aan het vakblad Variety. Cloud had liever niet dat fans hem herkenden. "Ik wil niet speciaal behandeld worden", klonk het.

2021 Invision

Cloud acteerde ook in de films "North Hollywood" en "The line" naast John Malkovich, Alex Wolff en Austin Abrams. Hij werd vorig jaar nog het nieuwe gezicht van Polo (Ralph Lauren Fragrances) 

Meest gelezen