Voormalige kinderverzorger in Australië aangeklaagd voor misbruik van 91 kinderen 

In Australië is een voormalige kinderverzorger aangeklaagd voor meer dan 1.600 gevallen van misbruik tegen 91 kinderen. De man van 45 maakte beelden van zijn slachtoffers, allemaal jonge meisjes, en verspreidde die online. Hij zit sinds augustus vorig jaar in de cel.

Al in 2014 kwam de politie van Queensland, in Australië kinderporno op het spoor op het dark web. Maar het duurde tot 2022 voor onderzoekers konden vaststellen dat de beelden gemaakt waren in een kinderdagverblijf in Brisbane, op basis van elementen in de achtergrond.

Na nieuw onderzoek werd een man van 45 opgepakt. Bij huiszoekingen werden bijna 4.000 foto's en video's van het kindermisbruik gevonden.

De man is nu aangeklaagd voor 1.623 gevallen van misbruik tegen 91 kinderen. Daarbij zijn ook 136 gevallen van verkrachting en 110 gevallen van seks met een kind onder de 10 jaar. De slachtoffers waren allemaal meisjes.

BEKIJK - 'Dit is een afschuwelijke zaak", zegt politieman Michael Fitzgerald:

Videospeler inladen...

De kinderverzorger maakte de beelden tussen 2007 en 2022 in 10 verschillende kinderdagverblijven in Sydney en Brisbane in Australië. Hij maakte ook slachtoffers in een ander land, al is nog niet bekend waar. Alle 87 Australische slachtoffers zijn geïdentificeerd, naar 4 anderen in het buitenland is de politie nog aan het zoeken.

De slachtoffers en hun families zijn op de hoogte gesteld van het onderzoek. Sommige kinderen die slachtoffer werden, zijn nu al meerderjarig. 

De vermoedelijke dader zit sinds augustus vorig jaar in voorhechtenis. De zaak zal over drie weken een eerste keer voorkomen, hij kan levenslang krijgen.

Meest gelezen