AFP
Volledig scherm
© AFP

China waarschuwt VS voor ‘militaire samenzwering’ met Taiwan: “Dit is een grens die niet kan worden overschreden”

China heeft zijn beklag gedaan bij de Verenigde Staten over een wapenpakket dat dat land gaat leveren aan Taiwan. Peking roept de VS op elke vorm van “militaire samenzwering” met Taiwan te beëindigen.

22 reacties

  • Danny Schoofs

    9 maanden geleden
    Als je China laat doen, dan nemen ze eerst Taiwan in & dan gaan ze zich verder moeien in de Filipijnen, Japen, enz. Voor dat je't weet hebben ze alles geannexeerd, tot aan de Amerikaanse kust, als payback, voor wat hun de afgelopen eeuw is aangedaan & om de nieuwe (enige) onaantastbare supermacht te worden. Ze vinden zelfs dat ze (ondanks dat ze er niet aangrenzen, aanspraak kunnen maken op grote gedeeltes van de Noord- & Zuidpool. Laat ze doen & tegen 2100 mag iedereen Chinees leren...
  • edgard van echelpoel

    9 maanden geleden
    De VS zijn niet heilig maar vergeleken met de Chinezen zijn het nog brave koorknapen.
  • Petrus Dijkzeul

    9 maanden geleden
    Overal waar Amerika zich in mengt daar komt een oorlog uit voort, en ook nu weer met Taiwan dat tegen China, en zoals het Rusland heeft onderschat zal het ook China gaan onderschatten, daarbij Rusland en China doen al gezameljk militaire oefeningen, dat zou Amerika tot nadenken moeten gaan doen.
  • joseph kellens

    9 maanden geleden
    @Guido , het probleem is dat VS ,zowel republikeinen als democraten, niet kunnen verdragen dat China zonder oorlog voering , de 2de plaats op wereld economie bezit. In volle covid crisis , terwijl ik regelmatig de Engelstalige Aziatische pers lees, walg ik van het voortdurend ophitsen door de huidige president van VS ,waar hij Japan,India,Filipijnen,Taiwan ea landen ,constant deze landen ophitst tegen China. Heeft niks te maken met kapitalisme vv communisme. Een 3de WO, de schuldige is Biden.
  • Ives Ameel

    9 maanden geleden
    Een papieren tijger die alleen bestaat omdat wij hun goedkope namaak brol kopen.