radio2

Grote drukte in Limburgse binnenspeeltuinen door slecht weer: "10 keer zoveel bezoekers als in mei en juni" 

Het is over de koppen lopen in verschillende binnenspeeltuinen in Limburg. Door het slechte weer is het daar nu heel druk. Zo telde speeltuin Tarzan & Jane in Heusden-Zolder afgelopen maand dubbel zoveel bezoekers als in juli van vorig jaar. Arenal in Lommel merkt zelfs 10 keer zoveel bezoekers in hun trampolinepark als tijdens mei en juni. 

"We merken dat er nu 10 keer zoveel bezoekers naar onze binnenspeeltuin en trampolinepark komen als in mei en juni, toen het erg warm was", zegt Elke Lemmens, clubmanager van padelclub en trampolinepark Arenal in Lommel. "De afgelopen weken werd het weer steeds slechter en daarom besloten we om elke dag te openen. Eerst waren we enkel open op woensdag en in het weekend."

"De padelterreinen zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat toegankelijk, en ook daar merken we meer drukte. Je moet er snel bij zijn om je plekje te reserveren. Mensen padellen nu namelijk liever binnen", gaat ze verder. Niet alleen mensen uit Lommel zelf vinden hun weg naar Arenal, maar ook uit Nederland en omliggende gemeentes. "Voor ons is dit slechte weer een goede zaak." 

Te veel volk

Hetzelfde geldt voor binnenspeeltuin Tarzan & Jane in Heusden-Zolder. "Het is echt super druk", geeft uitbaatster Caroline Carpentier aan. "Afgelopen maand juli hebben we 40.000 bezoekers gehad, dubbel zoveel als de maand juli van vorig jaar."

Kinderen kunnen zich vermaken in het trampolinepark van Arenal in Lommel.
radio2

"We zijn wel zeven op zeven open, en er is veel plaats, maar de inkomhal staat hier al vol vanaf het moment dat de deuren opengaan. Er zijn al bezoekers terug naar huis moet keren, omdat er gewoonweg te veel volk was", klinkt het nog bij Carpentier.

"Het bezoekersaantal is nu eenmaal evenredig aan hoeveel regen er valt", vult Sandra Soutaer van KinderRijck in Bilzen aan. "Begin deze maand kwamen er heel weinig mensen over de vloer, nu is het natuurlijk veel drukker. Maar ook niet in die mate dat we het niet gebolwerkt krijgen of een extra openingsdag moeten voorzien."

Genoeg te doen

"Ik vind het stom dat het zo'n slecht weer is, want ik had verwacht dat we buiten konden zwemmen en barbecueën, maar dat gaat allemaal niet. Hier spelen in het trampolinepark is wel heel leuk. Je kan hier aan een rek springen en daar van af vallen op een mat, er is ook een parcours en evenwichtsbalk. Er is genoeg te doen", besluit Kiki, een van de kinderen die aan het spelen waren in het trampolinepark van Arenal in Lommel.

radio2

Meest gelezen