© RR,ATV

Kickbokser Jamal Ben Saddik opnieuw geviseerd, auto in brand gestoken in Deurne

Onbekenden hebben afgelopen nacht een geparkeerde auto in brand gestoken in de Van Den Hautelei in Deurne. Alles wijst op een nieuwe aanslag in het drugsmilieu, de wagen is die van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik.

De hulpdiensten werden maandagnacht even na 3 uur opgeroepen voor een autobrand in de Van Den Hautelei in Deurne. Het voertuig stond geparkeerd voor een woning. “Voorlopig gaan we uit van opzettelijke brandstichting en onderzoeken we of de feiten kunnen gelinkt worden aan het drugsgerelateerd geweld”, aldus Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

Brandweer Zone Antwerpen kon voorkomen dat de vlammen oversloegen op andere voertuigen of woningen in de straat. Enkel de wagen raakte beschadigd. “Er is geen sprake van gewonden. We hebben een perimeter ingesteld, nazicht gedaan naar verdachten in de omgeving en we zoeken naar getuigen van de feiten”, vertelt Bruyns. Het labo van de federale gerechtelijke politie (FGP) kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Het verdere onderzoek zal gevoerd worden door de speurders van de FGP die alle dossiers rond aanslagen in het drugsmilieu behandelen.

© rr

© rr

‘JBS Dief’

Verscheidene bronnen bevestigen aan onze redactie dat de in brand gestoken auto de Volkswagen Golf is van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik, die in de Van Den Hautelei woont. De voormalige wereldkampioen en zijn familie waren in de loop van 2022 al verschillende malen het doelwit van drugsgeweld, hun handelszaken en woningen werden beschoten en bestookt met zwaar vuurwerk en brandbommen. In december werd ook de splinternieuwe sportschool van Ben Saddik werd geviseerd, de daders lieten toen ook de boodschap ‘JBS Dief’ achter op de gevel. Door de aanslag moest de gym haar opening uitstellen omdat burgemeester Bart De Wever (N-VA) de zaak een sluiting oplegde.

© ATV

De kickbokser zelf is al een tijdje geschorst door federatie Glory nadat hij in augustus 2022 een positieve dopingtest aflegde. Extrasportief geldt Ben Saddik als verdachte in het dossier rond de Clan Y. uit Antwerpen-Noord en als verkoper van cryptofoons van Sky ECC. Toen de FGP die versleutelde applicatie kraakte belandde ook de kickbokser een tijd achter de tralies voor hij een enkelband kreeg.

LEES OOK. Fenomeen in de gevechtssport, maar ook een doelwit van de drugsmaffia: wie is de ‘Beer van Borgerhout’?

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen