Woonzorgcentrum Corsala in Beringen

Toxicologisch onderzoek bevestigt: overlijden in woonzorgcentrum Corsala in Beringen van natuurlijke aard 

De bewoner van woonzorgcentrum Corsala in Beringen is een natuurlijke dood gestorven. Dat heeft bijkomend toxicologisch onderzoek uitgewezen. De bewoner met dementie overleed vrijdag. Drie andere bewoners van het woonzorgcentrum werden kort na het overlijden onwel. Het onderzoek naar de oorzaak daarvan loopt nog.  

Bijkomend toxicologisch onderzoek heeft bevestigd dat de bewoner van woonzorgcentrum Corsala in Beringen afgelopen vrijdag overleden is aan een natuurlijke oorzaak. Gisteren kon een autopsie daar nog geen uitsluitsel over geven. Nu is die conclusie er wel. "De resultaten van het bijkomend toxicologisch onderzoek zijn geruststellend. We klasseren het als een natuurlijk overlijden", vertelt Katrien Truyen van het Limburgs Parket. 

Kort na het overlijden van de rusthuisbewoner werden drie andere bewoners onwel. Het is nog niet duidelijk wat daarvan de oorzaak is. "We zetten het onderzoek naar het onwel worden van de andere bewoners verder", besluit Truyen. Die drie bewoners voelen zich intussen wel weer beter. 

Deel van het verhaal

"We verlenen uiteraard onze volledige medewerking aan dat lopende onderzoek", vertelt Sofie Deweerdt, stafmedewerker communicatie bij zorgnetwerk Vitas dat vijf zorgcampussen beheert, waaronder Corsala. "Het afgeronde onderzoek is maar een deel van het verhaal. Onze medewerkers zijn wel heel erg opgelucht. Het is goed dat deze vraag ten minste al uitgeklaard is." 

"Voor de familie blijft het nog altijd zeer moeilijk", gaat Deweerdt verder. "Zij kunnen eindelijk beginnen te rouwen na moeilijke en onzekere dagen. Het overlijden van een dierbare is een klap. Daar komt dan nog eens dat onderzoek bij. Onze medewerkers en directie hebben de omgeving van de man zo goed mogelijk opgevangen. Zo konden zij met hun vragen en bezorgdheden bij ons terecht." 

Meest gelezen