Combi Antwerpse politie belandt op de zij tijdens achtervolging op gestolen motorfiets

Deurne -

Een combi van de Antwerpse politie is dinsdagmiddag op de zij beland aan de luchthaven van Deurne. Het ongeval gebeurde tijdens een achtervolging. Beide inzittenden raakten niet gewond, maar waren wel danig onder de indruk. Hun collega’s konden de verdachte inrekenen.

jtp

De achtervolging ging van start in de onmiddellijke omgeving van de Oostenstraat. “Daar hadden collega’s een bromfiets met een geschrapte nummerplaat opgemerkt”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De motorfiets weigerde te stoppen voor een controle en koos het hazenpad. De politie zette de achtervolging in en kreeg bijstand van verschillende ploegen.

Aan de luchthaven van Deurne, in de Vosstraat, probeerde een andere politiepatrouille de weg te versperren. De bromfietser slaagde met een schijnmanoeuvre toch te ontkomen. De combi wilde achter hem aan, maar botste op een paaltje naast de weg. Door de klap belandde de politiewagen op de zij. “De twee inzittenden raakten niet gewond, maar worden wel opgevangen”, zegt Bruyns. De combi moest getakeld worden.

De vlucht van de bromfietser was overigens van korte duur, hij werd niet veel later ingerekend. “De 19-jarige verdachte reed inderdaad rond op een gestolen motorfiets”, aldus Bruyns nog. De man was geen onbekende voor de politie. “De jongeman stond geseind en was bovendien onder invloed van cannabis.”

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen