Ivo Bervoets (77) en zijn kleinzoon.© rr

Toch geen kwaad opzet: man (77) die overleed in woonzorgcentrum in Beringen stierf natuurlijke dood

Beringen -

Ivo Bervoets, de 77-jarige bewoner van wzc Corsala in Beringen, is op een natuurlijke manier overleden. Dat bevestigt het parket. Omdat er na zijn dood nog drie bewoners ziek werden, werd er een onderzoek gestart.

Thomas Jansen en Marij Wyers
Bron: Belga

Vrijdagochtend waren in totaal vier bewoners van het woonzorgcentrum ziek geworden. Eentje van hen, de 77-jarige Ivo Bervoets, kwam te overlijden. Omdat ook nog drie andere personen onwel waren geworden die voormiddag, lichtte de campusdirectie politie en parket in.

LEES OOK. Autopsie na verdacht overlijden rusthuisbewoner (77) brengt geen uitsluitsel: “Er komt toxicologisch onderzoek”

Het parket van Limburg startte een onderzoek naar het ongewone sterfgeval. “De voorlopige vaststellingen van het toxicologisch onderzoek zijn geruststellend. Het onderzoek is wel nog niet afgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet naar de reden van het onwel worden van de drie andere rusthuisbewoners. We gaan nog op zoek naar de reden waarom ze onwel werden en om uit te sluiten of er sprake is van enig kwaad opzet”, aldus Katrien Truyen van het parket van Limburg.

LEES OOK. Familie van overleden rusthuisbewoner blijft achter met veel vragen: “Is papa vermoord

De familie van Bervoets reageert met gemengde gevoelens op het nieuws. “Langs de ene kant zijn we blij dat er niet meer aan de hand blijkt”, zegt dochter Ilse. “Anderzijds blijven we achter met veel vragen. We weten nog altijd niet waaraan papa gestorven is. Hopelijk kunnen we het toxicologisch onderzoek snel inkijken, zodat we daar meer duidelijkheid over krijgen. Het valt ons ook zwaar dat we papa niet meer mochten aanraken na z’n overlijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER