© AP

Drie gewezen dansers dienen klacht in tegen Lizzo: “Hoe ze haar dansers behandelt, gaat in tegen alles waar ze publiek voor staat”

Drie van haar voormalige dansers hebben een klacht ingediend tegen popster Lizzo. Zij beschuldigen de Grammy-winnares van seksuele intimidatie en het creëren van een vijandige werkomgeving.

gjs

Body positivity, oftewel: voel je goed in je lichaam, hoe het er ook uitziet. Geen popster waar dat meer mee vereenzelvigd wordt dan met Lizzo. Maar dat is niet terecht, beweren drie gewezen dansers van de 35-jarige Amerikaanse. “De schokkende manier waarop Lizzo en haar management hun dansers behandelen, gaat in tegen alles waar zij publiek voor staat”, staat te lezen in hun aanklacht. “Ze sprak dansers aan op hun gewicht en behandelde hen op een manier die niet alleen illegaal maar ook absoluut demoraliserend was.”

Crystal Williams, Arianna Davis en Noelle Rodriguez werkten lange tijd als danseres voor Lizzo – echte naam Melissa Viviane Jefferson – en beweren in hun klacht onder meer dat de zangeres een ex-danser onder druk zette om in een Amsterdamse club te dansen met strippers. Toen Davis door haar ontslagen werd, zou ze ook ongepaste opmerkingen gemaakt hebben over het gewicht van de danseres. Die beschuldigt haar dan ook van bodyshaming. Nochtans is dat laatste iets waar Lizzo publiek fel tegen tekeer gaat. Toen Rodriguez daarna vroeg waarom Davis ontslagen was zou de zangeres “de bedoeling gehad hebben om geweld te gebruiken”, staat in de aanklacht te lezen.

Religie

Ook Shirlene Quigley, de aanvoerder van het team dansers van Lizzo, wordt met de vinger gewezen. Die zou dansers uitgescholden hebben als ze seks hadden voor het huwelijk, zou “elke gelegenheid aangegrepen hebben om haar religie op te dringen” en ook in interviews, op sociale media en in het openbaar verklapt hebben als dansers nog maagd waren. Volgens de aanklacht overtrad zij daarmee de wet tegen religieuze intimidatie in de staat Californië.

De voormalige dansers beweren dat die vijandelijke sfeer ook in de tv-show Watch Out For The Big Grrrls van Lizzo aanwezig was. Deelnemers zouden toen blootgesteld zijn aan seksueel ongepaste zaken op de werkplek, sommigen zouden zelfs onder druk gezet zijn om deel te nemen aan een naakte fotoshoot.

Lizzo is een van de meest succesvolle zangeressen van haar generatie. Haar eclectische mix van rap, pop en r&b bezorgden haar al concerten in de grootste zalen en op de grootste festivals en haar platen worden wereldwijd miljoenen keren gestreamd. Vanuit haar team kwam nog geen reactie op de beschuldigingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER