Stijn Stijnen.© Dick Demey

Plus ArtikelVitesse 2 Patro 2 Vriendschappelijk

Patro-debutant Sigurdarson scoort meteen, ex-STVV doelman Keo Boets test onder de lat

Patro, het kleine broertje van zusterclub Vitesse? Daar denken ze sinds dinsdagavond anders over in Arnhem. “Wij verdienden de zege”, vond trainer Stijn Stijnen.

Jos Miscoria

Eredivisieclub Vitesse kwam na een kwartier wel op voorsprong toen Gyan de Regt vanop de penaltystip mocht aanleggen na een voorafgaande fout van doelman Jordi Belin die prompt rood voor de ogen kreeg: 1-0. Belin werd vervangen door tester Keo Boets (19, ex-STVV).

Bij Patro keek iedereen uit naar het debuut van Stefan Sigurdarson. De IJslandse spits had na rust aan een kwartiertje voldoende om zijn torinstict te tonen op aangeven Vanrafelghem: 1-1. In het wedstrijdslot leek Tielemans Vitesse dan toch nog de zege te bezorgen: 2-1. Maar dat was niet gerekend op Vanrafelghem die alsnog de bordjes verdiend gelijk hing: 2-2.

“Terecht gelijkspel, ik durf zelfs te zeggen dat we de zege verdienden. Hun penalty kwam er in buitenspelfase en de tweede treffer na een onterechte vrijschop”, stelde Patro-trainer Stijn Stijnen. “Het werd een knap debuut van Sigurdarson die niet veel tijd nodig had om een eerste keer te scoren. Prima invalbeurt ook van Keano Vanrafelghem. We besloten Keo Boets te testen omdat zowel Justin Verlinden als Arno Smeyers geblesseerd zijn.”

PATRO: Belin (14‘ Boets), Dijkhuizen, Renson, Corstjens, Kis, Gueroui, Pietermaat, Hadj-Moussa, Ferber, Dansoko, Sam Bruce. Invallers tweede helft: Bounou, Bamona, Sigurdarson,Vanrafelghem.

DOELPUNTEN: 15‘ de Regt (strafschop) 1-0, 67’ Sigurdarson 1-1, 85‘ Tielemans 2-1, 89’ Vanrafelghem 2-2.

RODE KAART: 14‘ Belin (fout).