Singapore executeert gemiddeld 1 persoon per maand

Voor het eerst in bijna 20 jaar heeft Singapore een vrouw geëxecuteerd. Ze werd opgehangen nadat ze de doodstraf kreeg opgelegd voor het bezit van heroïne.

Waarom is dit belangrijk?

Singapore - een land zonder grondstoffen - is het economische succesverhaal van de voorbije decennia, dat met 5,5 miljoen inwoners vandaag dubbel zo rijk is als België. Maar met in totaal 15 executies sinds het begin van 2022, staat Singapore onder toenemende internationale kritiek vanwege het frequente gebruik van de doodstraf tegen mensen die zijn veroordeeld voor niet-gewelddadige drugsdelicten.

In het nieuws. In Singapore is vrijdag de 45-jarige Saridewi Djamani opgehangen wegens een drugsmisdrijf.

  • Volgens het Singaporese narcoticabureau werd de vrouw geëxecuteerd omdat "ze meer dan 15 gram heroïne in haar bezit had. De 30,72 gram heroïne die in beslag is genomen, bedroeg het dubbele van de limiet. Ze volstond om de verslaving van ongeveer 370 gebruikers een week lang te onderhouden". Ook wie met meer dan 500 gram cannabis wordt betrapt, riskeert in Singapore de doodstraf.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer