Ronny Deila kan voor het eerst stevig roteren: welke Club-spelers maken kans op eerste basisplaats in Aarhus?

Na twee officiële opdrachten mét dezelfde elf kunnen Ronny Deila en Club Brugge voor het eerst roteren deze zomer. En gezien de drukke agenda zal dat nodig zijn. Met een bonus van drie goals op Aarhus gunt de Noorse coach mogelijk een aantal andere namen (meer) minuten in Denemarken. Een overzicht van de kanshebbers.

Junior Verbeeke

Hugo Vetlesen: bonkte al stevig op de deur

Velen verwachten hem donderdagavond in de basis, Hugo Vetlesen (23). Onder meer omdat hij zich ondertussen als enige nieuwkomer écht toonde. De Noorse middenvelder kon snel overtuigen tijdens twee officiële invalbeurten – herinner vooral zijn knappe goal tegen Aarhus thuis. Maar omdat Vetlesen pas drie weken geleden aansloot én eigenlijk geen vakantie kreeg na zijn transfer van Bodo/Glimt, wordt hij voorzichtig gebracht. Op Scandinavisch grondgebied volgt misschien een volgende stap.

Vetlesen.© Isosport

Bjorn Meijer: stilaan topfit, maar moet er zondag ook staan

Ook Bjorn Meijer (20) zagen we nog maar een handvol officiële minuten dit seizoen – 26 om precies te zijn. De Nederlander herstelde tijdens de voorbereiding nog van een blessure en kwam pas terug tegen AZ. Ook hij wordt rustig gebracht. Omdat De Cuyper rood pakte tegen KV Mechelen én nog niet kon overtuigen, moet Meijer zondag voor de eerste keer dit seizoen starten. Afwachten of dat in Denemarken ook het geval zal zijn. Twee basisplaatsen op vier dagen tijd is misschien te veel van het goede.

Meijer.© Isosport

Romeo Vermant: nu of lange tijd niet meer

Yaremchuk ligt in de lappenmand, Jutgla ook. Barbera die nog maar net is aangekomen. En Thiago die al twee keer als basisspeler begon. Als de jonge Romeo Vermant (19) zich eens wil tonen als basisspeler, lijkt Aarhus een gouden kans. Het is een beetje nu, of misschien een lange tijd niet meer. Anderzijds hoopt Deila misschien dat Thiago verder vertrouwen sprokkelt door een doelpuntje mee te pikken in de Conference League. Dat beiden minuten zullen krijgen, lijkt wel waarschijnlijk.

Vermant.© Isosport

Casper Nielsen: moet zich concurrentieel tonen

Vorig seizoen was Casper Nielsen (29) vaak een onbetwistbare basisspeler bij Club Brugge. Tot een kuitblessure nét voor de play-offs roet in het eten gooide. Ook tijdens de voorbereiding moest de Deense middenvelder herstellen van een blessure, waardoor zijn speeltijd tot nu gering bleef: tien officiële minuten. Vetlesen kwam erbij, Rits is opnieuw topfit. En dan is er ook nog Onyedika en orkestleider Vanaken op het middenveld. Nielsen moet tonen dat hij de strijd aangaat op het middenveld. En daar kan een basisplaats in zijn thuisland bij helpen.

Nielsen.© Isosport

Michal Skoras: goede wil omzetten in statement

Aan inzet zal het bij Michal Skoras (23) niet liggen, maar de nieuwe Poolse winger van Club Brugge heeft vooral fysiek nog werk. Twee invalbeurten tegen Aarhus en KV Mechelen bleken niet altijd even overtuigend, maar door de blessure van Skov Olsen zal Deila donderdag wél naar hem kijken. Een assist of doelpunt kunnen Skoras helemaal lanceren: iedereen ziet dat de jongen potentieel heeft om het te maken bij Club. Tijd voor een eerste statement?

Skoras.© Isosport

Denis Odoi: Buchanan adempauze gunnen

Deila ziet Denis Odoi (35) vooral als rechtsback, maar daar is Buchanan momenteel de eerste keuze. Odoi lijkt – in zijn laatste contractjaar bij Club – Buchanan vooral af en toe een adempauze te moeten gunnen. Ook in Denemarken, want Club speelt (als het zich kwalificeert) mogelijk om de drie à vier dagen deze maand. Een hels tempo dat een fysieke impact kan hebben op de rest van de heenronde. Aangezien de jonge Sabbe nog niet werd gebracht, lijkt Odoi de eerste back-up.

Odoi.© Isosport

Kamal Sowah: nog niet op de bank onder Deila

Indien hij op de bank zit, wordt dat de eerste keer dit seizoen tijdens een officiële wedstrijd. Kamal Sowah (23) lijkt momenteel niet in de plannen te passen van Ronny Deila, dus het zou ons verbazen dat de Ghanees plots minuten maakt in Aarhus. Al weet je maar nooit. Navraag leerde ons dat er tot afgelopen weekend weinig bewoog rond een eventuele transfer.

Sowah.© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer