BUITENLAND. Mujangi Bia mist strafschop, Belgen Willem II onderuit

FC Sion is zaterdag op de derde speeldag in de Zwitserse Super League tegen een 1-3 thuisnederlaag tegen Lausanne-Sport aangelopen. Bij de thuisploeg miste Geoffrey Mujangi Bia in de 53e minuut een strafschop.

Basisspeler Bia had van op de stip de 1-1 aan de voet, maar doelman Castella redde zijn elfmeter. Tien minuten later werd de middenvelder naar de kant gehaald. Na drie speeldagen is Sion met drie op negen voorlopig zevende.

In de Nederlandse Eredivisie is Excelsior, met doelman Tom Muyters een hele wedstrijd tussen de lijnen, met 1-2 gaan winnen op het veld van FC Twente. Willem II, met Funso Ojo en Dries Wuytens 90 minuten tussen de lijnen, leed op de openingsspeeldag een zware 1-4 thuisnederlaag tegen Vitesse.