Duitse metalfestival Wacken kondigt bezoekersstop af door slechte weer, festival te volgen via livestream

Het Duitse metalfestival Wacken zal "zo veel mogelijk" via livestream te volgen zijn. Dat heeft de medeoprichter van het grootste metalfestival ter wereld, Thomas Jensen, in een video op Instagram gezegd. Door het slechte weer kan de weide geen extra bezoekers meer aan. "We krijgen het voor elkaar", klinkt het. "Er komt een programma, maar jammer genoeg kan niet iedereen er aan meedoen."

Enkele uren voor de officiĆ«le start van het vierdaagse metalfestival Wacken hebben de organisatoren een totale bezoekersstop afgekondigd. De weersomstandigheden hebben de terreinen en de omgeving in een modderpoel veranderd.Ā Oorspronkelijk werden 85.000 mensen verwacht.

BEKIJK - Rondlopen op de festivalweide is niet eenvoudig:

Videospeler inladen...

"We moeten het terrein nu afsluiten, er zit niets anders op", duidt medeoprichter Thomas Jensen in een Instagramvideo. "We verzinnen wel iets, daar kan je vanop aan. Maar nu is het kantelpunt bereikt, het terrein kan niet nog meer mensen aan.

"Als jullie niet tot Wacken kunnen komen, brengen we Wacken tot bij jullie", voegt hij toe.Ā De livestream zal te volgen zijn op MagentaTV en MagentaMusik.

Voor verdere informatie verwijst hij door naar de festivalwebsite, de socialemediakanalen en de Q&A op de website. Over de terugbetaling van de tickets zou binnenkort meer info volgen.

AFP or licensors

Meest gelezen